Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Landslagsstjärnorna följde "midnattskvalet"

På grund av vädret kunde inte kvalmatchen till division 1 inte starta förrän efter midnatt. Men matchen hade ändå storpublik via sociala medier. Däribland flera landslagsstjärnor.

Kvalmatchen till division 1 mellan Karlbergs BK och IFK Luleå blev något utöver det vanliga. Under natten till torsdag följde tiotusentals personer matchen via en mobilsändning. 

Matchen skulle egentligen ha spelats tidigt på onsdagskvällen, men det snöoväder som lamslog östra Sverige ställde till problem. IFK Luleå anlände planenligt till Stockholm med flyg men bussresan till Bosön,  där matchen skulle spelas, drog ut på tiden på grund av det kaos som rådde i trafiken. 

Strax efter 23.30 nådde bussen sin destination, efter fem timmar i trafiken. 

Vid det laget hade flera svenska landslagsspelare uppmärksammat dramat, bland andra Oscar Wendt, Pontus Jansson och John Guidetti.

 

Så kom beskedet. Matchen skjuts upp. Besvikelsen var stor, bland annat hos John Guidetti. 

 

 

Men bara minuter senare kom vändningen. Domarteamet hade tillsammans med de inblandade lagen kommit överens om att spela matchen trots allt. Avsparken ägde rum en bra bit efter midnatt.

 

 

Och visst blev det det. Brwa Pishdari hette mannen som höll i sändningen och tusentals personer kunde följa matchen däribland landslagsstjärnorna. 

Matchen då? Den slutade 2-2. Returen spelas i Luleå på söndag. Det återstår att se om den matchen kommer att spelas på utsatt tid...

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.