Landslagsmittfältaren utgick med huvudskada

Göteborgs landslagsmittfältare Elin Rubensson tvingades utgå i det damallsvenska mötet med Vittsjö på grund av huvudskada.
– Vi vet inte hur allvarligt det är, säger GFC:s tränare Marcus Lantz.

|

Det var i den nionde minuten som Vittsjös Nellie Persson nickade bollen i bakhuvudet på Elin Rubensson på mittplan. GFC-mittfältaren spelade dock vidare.

I den 36:e minuten satte Elin Rubensson ned på planen och ersattes en stund senare av Karin Lundin.

– Hon kommer undersökas nu efter matchen, säger Marcus Lantz.

– Vi vet inte hur allvarligt det är men det verkade inte som att hon kände sig illamående eller något sådant. Jag vill inte säga för mycket så vi avvaktar undersökningen.

Bytet innebar att Julia Zigiotti Olme tog klivet ned på mittfältet och att Karin Lundin gick in på topp.

Göteborg ledde vid tillfället för skadan matchen med 2-0 efter mål av Rebecka Blomqvist och Filippa Curmark.

Se situationen:

Även målvakten Jennifer Falk blev liggandes med huvudskada i samband med Vittsjös sena reducering. Hon kunde dock fullfölja utan problem.

– Det är inget jag känner av alls nu, säger hon efter matchen.

Matchen slutade 2-1 till Göteborg.

Elin Rubensson är uttagen i det landslag som EM-kvalar mot Slovakien på Gamla Ullevi 8 oktober. Landslagssamlingen startar under måndagen och om Elin Rubensson missar matchen utökas landslagets skadelista ytterligare. Sedan tidigare är Nilla Fischer helt borta medan spelare som Caroline Seger, Julia Roddar (som inte spelade för GFC under söndagen) och Fridolina Rolfö dras med småskador inför landsförsamlingen.