Landslaget om Janne Anderssons framtid

Fortsatt förtroende för Janne Andersson.
Men landslagschef Jens T Andersson erkänner för presskåren:
– Det sker alltid ett arbete i det tysta.

ANNONS
|

Sveriges chanser för att nå nästa års EM var minimala redan på förhand – sedan blåstes man över av Österrike på Friends arena. Nu ska det till ett smärre mirakel.

Det återstår trots allt tre matcher i detta EM-kval – men röster som kräver en ny röst tränarbänken har redan höjts. Sent på kvällen efter 3–1-förlusten mot Österrike fick landslagschef Jens T Andersson bemöta detta.

Han konstaterar då för den samlade pressen:

– Vi har haft en tung kväll, men Janne Andersson har fortsatt förtroende.

– Vi vet att förutsättningarna är extremt svåra, samtidigt tycker vi att vi har presterat tre riktigt bra halvlekar den här samlingen. Han har kontrakt till nästa sommar och vi har samling om några veckor igen.

ANNONS

Berättar om rekryteringsprocessen

Samtidigt medger T Andersson att de tunga resultaten inte var vad landslaget hade hoppats på. Han berättar därför att man redan börjat blicka mot ett eventuellt byte av förbundskapten.

– Det sker alltid ett arbete i det tysta, det betyder inte att jag kommer att stå och redogöra för det i media, säger han.

När, eller om, detta kan omvandlas till handling är ännu oklart. Så länge är Janne Andersson tydlig i sin syn på sin framtid.

– Jag har kontrakt till nästa sommar och viker inte ner mig, sa förbundskaptenen på pressträffen efter förlusten.

LÄS MER:Emil Holm gjorde första landslagsmålet

LÄS MER:Andersson avgår inte: "Inga tankar i dag"

LÄS MER:Sveriges sämsta period på över 25 år

ANNONS