Landslaget lockar igen

ANNONS
|

Efter VM-kvalmissen spekulerades det i att intresset för landslaget skulle minska, men när nu EM-kvalet drar igång är intresset som vanligt.

- Vi har haft slutsålt länge och det var väntat, säger biljettchefen på förbundet Lena Danielsen till GP.

Förbundskapten Erik Hamrén har lyckats med mycket sedan han tillträdde. Bra resultat i träningsmatcherna i kombination med ett positivt spel och ett "ja" till fortsatt landslagsspel från Zlatan Ibrahimovic är kanske de tyngsta förklaringarna.

- Jag måste säga att drygt 25 000 som vi hade mot Skottland i augusti innan skolorna börjat var en mycket bra siffra, säger Lena Danielsen. Så mycket publik på en träningsmatch har vi inte haft på väldigt länge.

ANNONS

Ett slutsålt Råsunda mot Ungern innebär cirka 32 000. Däremot kommer sektionen med ungerska supportrar inte att vara slutsåld, men de överblivna biljetterna kommer inte att säljas av säkerhetsskäl.

Landslagets EM-kvalresa fortsätter sedan på tisdag, då San Marino väntar i Malmö.

- Även den matchen är slutsåld, berättar Lena Danielsen.

Många svenska supportrar har också valt att följa landslaget på bortamatcher och inför mötet på Amsterdam Arena mot Holland den 12 oktober kommer antalet ansökningar vara större än Sveriges kvot.

- Till den matchen har vi blivit tilldelade 4 800 biljetter och även om sista ansökningsdag är den 8 september kan jag säga att det kommer att bli så, säger, förbundets biljettchef.

Även på Ullevi andas man optimism inför träningslandskampen mot Tyskland den 17 november.

- Vi har inte riktigt börjat med marknadsföringen ännu, men har redan 15 000 biljetter uppbokade, säger evenemangschefen Anders Albertsson. Hade det varit en kvalmatch hade vi sålt slut på stört. Det som avgör hur mycket folk som nu kommer beror naturligtvis på resultaten i EM-kvalen. Jag har en go känsla i kroppen och tror på en siffra på över 30 000 och vill de sig riktigt väl kan det bli uppemot 40 000.

Manuel Neuer

-

Philipp Lahm

Arne Friedrich

Per Mertesacker

Jerome Boateng

-

Bastian Schweinsteiger

Sami Khedira

-

Thomas Müller

Mesut Özil

Lukas Podolski

-

Miroslav Klose

ANNONS