Lagkamraternas Hamsik-hyllning efter första träningen

De har bara sett honom träna i 75 minuter – men redan nu hyllas Marek Hamsik av lagkamraterna Carl Johansson och Pontus Wernbloom.
– Får han vara frisk är han en världsklasspelare, säger Wernbloom.

ANNONS
|

Det blåser positiva vindar kring IFK Göteborg, trots uttåget ur Svenska cupen förra helgen.

Måndagens värvning av 33-årige Marek Hamsik har satt klubben i rampljuset och onsdagens träning på Valhalla följdes av både media och supportrar.

De fick se den slovakiske storstjärnan vara med på stora delar av träningen innan han klev av innan det avslutande spelet.

LÄS MER:Blåvitts Hamsik-värvning – en succé till liten ekonomisk risk

Och han hann göra intryck lagkamraterna Carl Johansson och Pontus Wernbloom.

– Han var duktig. Man ser att han har otroliga kvaliteter. Det är kul att han är här, säger Pontus Wernbloom som stötte på honom på centralt mittfält.

ANNONS

Samtidigt kan inte allt gå via det meriterade nyförvärvet, menar Wernbloom.

– Vi ska inte helt förlita oss på honom. Vi andra måste spela på en hög nivå också. Men det är inte fel att vi blir bättre som lag. Det här är bara roligt. Vi ska ta tillbaka Blåvitt dit vi ska vara, säger han.

LÄS MER:Marek Hamsik om första tiden i Göteborg och första träningen

Carl Johansson hyllar Hamsik

Carl Johansson stämmer in i hyllningskören:

– Han verkade pigg. Alla vet vilken duktig spelare han är. Nu behöver han tid att komma i form. Då kommer han vara bra för oss.

Var man som lagkamrat rädd för att skada honom på träningen?

– Vi skämtade lite om det när vi började att vi kanske inte ska skada honom det första vi gör. Men så fort han kommer in i laget kan vi inte springa runt och tänka på att det är Hamsik.

LÄS MER:IFK Göteborgs jubel över Hamsik-febern: ”Behöver intäkterna”

Slovaken är det senaste nyförvärvet under ett hektiskt övergångsfönster för sportchef Pontus Farnerud. Kolbeinn Sigthorsson, Simon Thern, Carl Johansson, Ole Söderberg, Kevin Yakob och Gustav Norlin gör Marek Hamsik sällskap som nya in i truppen.

– Det är många duktiga spelare som har kommit hit. Man känner att intresset ökar för Blåvitt. Det är kul som ny spelare att få den skjutsen. Nu ska vi spelare göra någonting av det. Om några veckor till kommer vi vara ännu bättre, säger Carl Johansson.

ANNONS

Om exakt en månad väntar seriepremiär, där Örebro väntar på bortaplan för IFK Göteborg.

ANNONS