Lagerbäck: "Väldigt stolt över detta"

Kvartsfinalförlusten mot Frankrike blev slutet för Lars Lagerbäck i Island. Trots förlusten var Lagerbäck stolt när han sammanfattade turneringen och sin tid som förbundskapten. – Jag är väldigt stolt över detta. Jag har tackat alla spelare, men hoppas få chansen att göra det mer noggrant senare, säger Lagerbäck.

ANNONS
|

Efter bragder i både gruppspel och åttondelsfinal tog det till slut stopp på det isländska EM-äventyret. 2-5 mot Frankrike blev Lars Lagerbäcks sista resultat som isländska förbundskapten. Efter uttåget satte Lagerbäck ord på sina känslor.

– Jag är väldigt stolt över detta. Hur vi har utvecklats hela tiden under de här 4,5 åren. Det har varit så lätt att coacha de här spelarna. Ett privilegium, det har varit helt fantastiskt. Jag har varit priviligerad förr, men det här har varit något extra, säger han.

– Jag har tackat alla spelare, men hoppas få chansen att göra det mer noggrant senare.

ANNONS

Trots den avslutande förlusten var Lagerbäck nöjd med hur de isländska spelarna hanterade den andra halvleken efter att ha kommit dit med underläge 0-4.

– Vad jag än säger är Frankrike ett väldigt bra lag. All respekt till dem. Jag sade till spelarna i paus att det var lite som mot Kroatien. Vi var lite paralyserade, passiva i alla fall. Vi var nära av något stort och påverkade av det. Respekt till spelarna hur de hanterade andra halvlek.

– Spelarna gjorde ett fantastiskt jobb, även om vi är besvikna nu.

Trots att Lars Lagerbäck nu försvinner från det isländska landslaget ser han ljust på framtiden för det lilla landet.

– Framtiden ser bra ut. Island har många unga spelare som inte har spelat så mycket här. Om alla stannar i bra klubbar och till och med går till bättre klubbar och Heimir fortsätter att jobba med dem är framtiden ljus.

Om sin egen framtid är han mer förtegen men öppen för förslag.

– Jag har inte stängt några dörrar, men det behöver vara något riktigt, riktigt extra om jag skall ta ett huvudtränarjobb. Är det runt landslaget tror jag inte det. Jag och Heimir har fått fin relation privat, men han skall sköta landslaget nu, säger Lagerbäck.

ANNONS

– Jag tänker inte på att ha ett 100 procent huvudcoachjobb. Kommer någon upp med något intressant skall jag definitivt lyssna.

ANNONS