Lånespelarna lämnar Öis

Öis har haft fem inlånade spelare under säsongen – nu lämnar samtliga klubben.

ANNONS
|

Säsongen är över och superettan-kontraktet är säkrat. Nu intensifieras Öis arbete med att bygga spelartruppen för 2021 och att hitta en ny tränarkonstellation.

På spelarfronten är det sedan tidigare klart att Fredrik Johansson Zanjanchi och Karl-Johan Lindblad inte blir kvar.

– Jag tar med mig många fina personer i föreningen. Folket uppe på kansliet, alla spelare man har spelat med, som är fina personer. Och så supportrarna såklart, de är fantastiska i Örgryte, sa Karl-Johan Lindblad till GP för en tid sedan.

LÄS MER:Stor genomgång av Örgryte IS

– Det känns tråkigt, såklart. Jag har trivts jättebra i Öis och kommit bra överens med samtliga på Öisgården. Trist att det tar slut, sa Zanjanchi när han berättade att han inte skulle bli kvar.

ANNONS

Öppnar för fortsättning

Och nu händer det mer kring laget. På tisdagen gick klubben ut och bekräftade det som GP tidigare har rapporterat om, att samtliga lånespelare, också lämnar.

– Så som det ser ut just nu kommer samtliga återvända till sina respektive föreningar, men sedan får vi föra en diskussion med individerna i fråga och med klubbarna om det är något vi tycker är intressant, sa Igor Krulj till GP för ett par dagar sedan.

LÄS MER:Zanjanchi lämnar Öis – kontraktet förlängs inte

Spelarna det rör sig om är Adam Bergmark Wiberg, Bubacarr Jobe, David Olsson, Arvid Brorsson och Marokhy Ndione. De tre förstnämnda har varit i klubben under hela året. Brorsson anslöt i somras. Ndione tidigare i höstas.

– Vi vill tacka samtliga för deras insatser i vår tröja. Vi kommer hålla en fortsatt dialog med var och en av spelarna och deras föreningar. Sedan får framtiden utvisa ifall vi ser någon av de hos oss igen, säger sportchef Igor Krulj till klubbens hemsida.

LÄS MER:Karl-Johan Lindblad bekräftar – lämnar Öis

LÄS MER:Öis förlänger med knäskadade Wede

ANNONS