Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Linus Tornblad. Bild: MATHIAS BERGELD
Linus Tornblad. Bild: MATHIAS BERGELD

Lämnar Örgryte – klar för Utsikten

Linus Tornblad, 25, erbjöds en förlängning med Örgryte, men tackade nej.
Ny klubbadress blir istället Utsiktens BK.
– Det ska bli en jävligt rolig utmaning, säger han.

Linus Tornblad presenterades av Örgryte i början av februari. Kantspringaren, som dessförinnan hade representerat Norrby, skrev på ett kontrakt fram till den till sista juni.

När det nu har löpt ut står det klart att Tornblad lämnar klubben.

– Det är blandande känslor såklart. Det är ett skönt lag, ett gött gäng och jag kände att jag kom in i gemenskapen fort. Men jag behöver mer speltid. Örgryte ville förlänga säsongen ut med samma kontrakt, men jag hade behövt ett bättre kontrakt för att känna att det är värt det. Man får tänka på sitt eget bästa ibland, säger han.

Tornblad noterades för fem framträdanden under Örgrytes vårsäsong, två starter och tre inhopp.

Ny klubbadress för 25-åringen blir Utsiktens BK i division 1. En klubb som nyligen också har förstärkt med Adam Eriksson från Norrby och Edvin Dahlqvist från IFK Göteborg (lån).

– Det stämmer! Från och med i dag (måndag) är jag Utsikten-spelare året ut. Det känns ändå bra. De är med i toppen. Jag går dit och är verkligen motiverad för att få spela mycket och bli en viktig spelare, visa att ens namn är tillbaka. Sedan ska det bli en jävligt rolig utmaning att försöka ta upp ett division 1-lag till superettan. Lyckas vi med det finns alla möjligheter att stanna där. Jag ser mycket fram emot det!

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.