Mervan Celik.
Mervan Celik. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Lämnade Häcken – flyttar till Turkiet

Mervan Celik, 29, har skrivit på för turkiska Fatih Karagümrük SK. Det är där han ska lyfta efter det tunga slutet i BK Häcken.
– Jag känner att jag gav allt jag kunde, men fick inte den speltiden jag förtjänade, säger han.

ANNONS
|

Mervan Celiks tid i Häcken blev varken som han själv eller klubben hade tänkt.

Speltiden var sparsam – situationen till slut ohållbar. Den 18 juli, drygt två år efter att Celik hade anslutit från turkiska Akhisarspor, meddelade parterna att de hade gått skilda vägar.

– Vi har kämpat ihop i två år och det blev tyvärr inte som någon av oss tänkt. Det är en otroligt tuff konkurrens på Mervans position, där han bland annat konkurrerar med förra årets skyttekung (Paulinho). Vi har tagit ett gemensamt beslut om att bryta avtalet och vi önskar Mervan stort lycka till i hans fortsatta spelarkarriär, sa sportchef Sonny Karlsson då.

ANNONS

Nu har Mervan Celik hittat en ny klubb. Fatih Karagümrük SK, från den turkiska storstaden Istanbul, meddelar att de har plockat in 29-åringen.

Kontraktet är skrivet på ett år.

– Det känns skönt! Att få komma i gång och spela matcher igen, säger Celik.

Fatih Karagümrük är nykomling i den turkiska andraligan och har bland annat Erkan Zengin och AIK-lånet Stefan Silva i truppen.

Celik motiverar sitt klubbval:

– Jag har varit i Turkiet innan och kan språket. Sedan är det en stabil klubb som har som ambition att komma upp i högstaligan. Jag lockades av det! Det känns spännande att vara med på den resan.

Har det funnits andra anbud sedan du lämnade Häcken?

– Det har funnits intresse från Sverige och utomlands. Skandinavien bland annat. Men jag kände att det här är det bästa för mig just nu.

– När jag kom tillbaka till Häcken hade jag som ambition att komma tillbaka ut en sista gång. Det är skönt att få göra det nu. Jag hoppas att det blir bra för min del och för klubbens.

Vad har du fått för mottagande där nere?

– Bra! Jag har träffat presidenten och pratat med honom. Det verkar vara en familjär klubb.

ANNONS

"Ville verkligen lyckas där"

Efter avslutet i Häcken var det många Gais-supportrar som drömde om att se Celik dra på sig den grönsvarta tröjan igen. Han gjorde ju det 2008–2011. Och även 2012.

– Det blev inte så nu, men någon gång kommer det bli av, säger Celik.

Du kommer spela i Gais igen innan karriären är över?

– Ja, ja. Det tror jag!

Till sist tillbaka till början.

Hur ser du på slutet i Häcken?

– Det blev som det blev. Jag levererade, men fick ändå inte chansen. Då kände jag att jag inte kunde vara kvar. Jag kände att jag hade gjort mitt. Jag tänkte att om jag ska lämna Häcken så ska jag göra det nu. Det var skönt att få lämna med en titel (Svenska cupen), jag har lämnat spår efter mig.

Celik fortsätter:

– Jag ville verkligen lyckas där. Och helst bli såld. Nu blev det inte så. Jag känner att jag gav allt jag kunde, men fick inte den speltiden jag förtjänade. Jag kunde inte fortsätta.

Var det tufft?

– Ja, det var jobbigt. Speciellt när jag gjorde det bra. Det är det som svider.

Celik gjorde 33 allsvenska matcher, varav tio från start, och två mål i Häcken-tröjan.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS