Kylian Mbappé har testats positiv för covid-19

Kylian Mbappé har testats positiv för covid-19 – bara dagar efter att han mött Sverige på Friends arena. Men svenske landslagsläkaren Anders Valentin menar att nyheten inte påverkar Sveriges match mot Portugal på tisdag. ”Risken att någon av våra spelare skulle ha smittats i samband med matchen är mycket låg”, säger han i ett uttalande.

ANNONS
|

Bara dagar innan Nations League-mötet på Friends arena bekräftade det franska förbundet att reservmålvakten Steve Mandanda testats positiv för covid-19.

LÄS MER:Franska reservmålvakten drabbad av corona

Nu har det franska landslaget drabbats av ytterligare ett coronafall. Den här gången är det en spelare som i allra högsta grad var delaktig i lördagens möte med Sverige.

Superstjärnan Kylian Mbappé, som spelade 77 minuter på Friends arena och sköt det avgörande 1–0-målet, har testats positiv för covid-19.

Det meddelar det franska fotbollförbundet.

”Kylian Mbappé kommer inte att delta i Frankrike-Kroatien. Efter att resultatet av hans covid-19-test, utfört av UEFA i morse, kommit tillbaka positivt har han fått lämna truppen”, skriver förbundet.

ANNONS

Mbappé ska ha varit med på franska landslagets träning under måndagen.

Landslagsläkaren ger lugnande besked

Beskedet kommer endast 24 timmar innan Sverige ska spela mot Portugal på Friends arena.

Svenska landslagsläkaren Anders Valentin ger dock lugnande besked inför mötet.

”Att Mbappé testat positivt för Covid-19 nu betyder inte nödvändigtvis att han var smittsam i lördags, då han ju dessutom var testad negativ inför matchen. Det betyder inte ens säkert att han är smittsam nu. Risken att bli smittad av covid-19 finns framförallt vid långvarig kontakt inomhus, och som bekant är det ju nästan omöjligt att få långvarig kontakt med Mbappé utomhus under en fotbollsmatch. Sålunda bedöms risken att någon av våra spelare skulle ha smittats i samband med matchen som mycket låg. Hela den svenska truppen har dessutom testat negativt inför kommande match, alla är symtomfria och mår bra”, säger han i ett uttalande.

Flera lagkamrater rapporterade sjuka

Till vardags spelar Kylian Mbappé i franska storlaget Paris Saint-Germain. Där har totalt sex lagkamrater till den 21-årige stjärnan testats positivt coronaviruset.

Spelarna det rör sig om är Neymar, Angel Di Maria, Leandro Paredes, Keylor Navas, Mauro Icardi och Marquinhos.

Paredes, Neymar och Di Maria testades alla positiva efter att trion semestrat tillsammans på Ibiza.

ANNONS

LÄS MER:Neymar en av tre PSG-spelare med corona

Inom kort ska flera stora internationella ligor starta upp igen. Till helgen ska Premier League dra igång säsongen i Storbritannien och helgen därefter spelas det premiärmatcher i italienska Serie A.

I Frankrike har Ligue 1 redan haft sina premiärmatcher.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS