Kungsbackas nya tränare missade stormötet – var på semester

Kungsbacka har fått en tung start på höstsäsongen.0–5 mot Kristianstad följdes upp av 1–6 mot Rosengård. Den senaste matchen fick spelarna klara sig utan tränarduon Stefan Olofsson och Martin Blixt – de var på semester.

ANNONS
|

Efter en vår som kantats av ekonomiska bekymmer, poängtapp och tränaravhopp hoppades Kungsbacka DFF att höstsäsongen skulle innebära en ny vår för klubben. Det nya tränarparet Stefan Olofsson och Martin Blixt har fått tuffast möjliga inledning på sin sejour i den damallsvenska jumbon.

0–5 i höstpremiären hemma mot Kristianstad och därefter 1-6 mot Rosengård i helgen. På onsdag väntar ytterligare en svår match när laget reser till Eskilstuna.

– Det är klart att det är tufft med 1-11 på två matcher, det skojar man inte bort. Men jag tycker ändå överlag att spelarna tar det bra och är målmedvetna. Vi har bara spelat nio matcher i serien så det finns mycket kvar att göra, säger Stefan Olofsson.

ANNONS

Storförlusten mot Rosengård var speciell då laget inte tränades av den nya tränarduon. Både Stefan Olofsson och Martin Blixt var nämligen på semester. Istället leddes laget av de övriga två assisterande Niclas Lindén och Anders Magnusson.

– Det var olycklig men så var det, säger Stefan Olofsson.

LÄS MER:Så hamnade Kungsbacka DFF på ruinens brant

Semestrarna var redan planerade när duon kontrakterades av Kungsbacka vid midsommar.

– Det var semestrar som var inplanerade sedan tidigare. Vi nämnde det när vi hoppade på det här uppdraget. De här datumen fanns det saker som vi hade planerat in och som var svårt att ändra på. Varken jag eller Martin hade räknat med att det här med Kungsbacka skulle ske. Vissa kan säga upp livet helt men vi var inte i den situationen. Spelarna var väl medvetna om det, säger Stefan Olofsson.

Det var inget som gick att ändra?

– Nej, var det det så hade vi gjort det. Men nu är det färdigt med semester.

LÄS MER:Tränarduon lämnar Kungsbacka DFF

Långt till säker mark

Med Eskilstuna-matchen inräknat återstår 13 omgångar av damallsvenskan. Kungsbacka har just nu sju poäng upp till Växjö på säker mark.

– Det är en tuff situation. Vi är inte naiva. Men när vi tog det här jobbet kände jag och Martin att vi ändå ville se om vi kunde göra något bra av det.

ANNONS

Vad har ni fokuserat på den första tiden?

– Att hitta glädjen i spelet och att våga. Vi måste våga. Under våren var det ganska mycket av att backa hem och täta. Nu har vi inte så mycket att förlora. Vi ska våga spela vårt spel med glädje och mod.

LÄS MER:Kungsbacka DFF köpte framgång för pengar som inte fanns

GP berättade tidigare under sommaren historien om Kungsbackas stora ekonomiska bekymmer. Under våren kom en till stora delar ny styrelse in, klubbchefen Dennis Ingman lämnade sin post och utöver det avgick alltså huvudtränaren Henrik Korhonen och hans assisterande Robert Sjökvist.

Stefan Olofsson säger att han inte vill kommentera det som ligger utanför hans ansvarsområde.

– Jag koncentrerar mig på det sportsliga. Vi löser vår uppgift på planen efter bästa förmåga. Det andra får andra sköta. Men visst är det en tuff situation, något annat än det kan jag inte säga.

LÄS MER:Kommer Kungsbacka DFF överleva?

ANNONS