Kungsbacka nollade på hemmaplan

Motgångarna fortsätter för Kungsbacka. Hemma mot Växjö under söndagen blev det ny förlust, den här gången med 3-0.
– Jag tycker inte vi förtjänar att förlora med 3-0, säger Kungsbackas tränare Stefan Olofsson.

ANNONS
|

1-4, 0-5, 1-6, 0-3, 0-3.

Två mål framåt – 21 insläppta bakåt.

Kungsbackas fem matcher efter uppehållet är allt annat än rolig läsning. Under söndagens möte med Växjö, på hemmaplan, hade en vinst inneburit att avståndet till Växjö hade minskat till fem poäng.

Så blev det inte. I stället blev det förlust med 3-0.

Avståndet är numera elva poäng och de orangeklädda är fortsatt fast i botten med endast en poäng inspelade på elva matcher.

– Det är en match som går upp och ner, de har början av matchen och sen har vi en stund därefter. Jag tycker inte vi förtjänar att förlora med 3-0. Det är en match som går upp och ner och de är lite vassare än vad vi är, säger Kungsbackas tränare Stefan Olofsson och fortsätter:

ANNONS

– Det är detaljer som blir fel och så blir vi straffade. Spelmässigt gör vi en okej match, vi spelar på det sättet vi vill spela. Vi löser många situationer bra och vi gör en hel del bra prestationer, men det är inte tillräckligt.

Två stora förluster senast och nu 3-0 i dag, hur ser du på det?

– Det har blivit två stora förluster. Samtidigt måste vi gå framåt och försöka göra mål och då blottar vi oss.

– Vi bygger vidare på att vi tar ett kliv framåt spelmässigt, även om vi förlorar. Vi tar med oss att vi ligger lite bättre i positionerna i försvarsspelet och att vi aldrig ger upp.

LÄS MER:Kungsbackas nya tränare missade stormötet – var på semester

Nästa lördag, 10 augusti, får Kungsbacka ny chans att ta sin första trepoängare. Då är det derby borta mot Göteborg FC. Ett GFC som förlorade första matchen i tävlingssammanhang på 316 dagar när de fick se sig besegrade av Linköping med 1-0 under söndagen.

– Det blir kul, vi går in med hull och hår, så är det, säger Olofsson om nästa helgs derby.

ANNONS