Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Kungsbacka DFF slutade sist i damallsvenskan 2019. Arkivbild.  Bild: JESPER ZERMAN
Kungsbacka DFF slutade sist i damallsvenskan 2019. Arkivbild. Bild: JESPER ZERMAN

Kungsbacka DFF fortsätter – men ordföranden avgår

Efter ett tufft 2019 med ekonomiska bekymmer, spelarflykt och en sistaplats i damallsvenskan har medlemmarna under onsdagens extrainsatta årsmöte beslutat att verksamheten ska leva vidare.
– Jag tror inte på projektet längre, säger ordförande Johan Johqvist som på mötet meddelade att han, tillsammans med vice ordförande, avgår med omedelbar verkan.

2019 spelade Kungsbacka DFF klubbens första historiska säsong i damallsvenskan.

Under året har GP berättat om ekonomiska svårigheter och om hur klubben tappat både spelare och tränare.

LÄS MER: Läs GP:s granskning om KDFF

I oktober åkte KDFF ur damallsvenskan efter en sistaplats och får 2020 börja om i Elitettan.

Under onsdagen höll föreningen, med bara en kontrakterad a-lagsspelare, ett extrainsatt årsmöte. På dagordningen stod frågan om klubben skulle läggas ner.

Men så blir inte fallet – föreningen lever vidare.

– Föreningen fortsätter, säger Johan Johqvist.

Beslutet var dock inte enhälligt av de 14 röstberättigade medlemmarna på plats. Fem röstade för nedläggning av föreningen, en röstade blankt och åtta för fortsatt verksamhet.

– Ingen ny fakta kom fram under mötet. Det var resonemang och diskussion och det är klart att det dök upp ett antal olika frågeställningar och i det här läget finns en hel del människor som tittar bakåt. Jag tror det finns känslor bakom, säger Johqvist.

"Tror inte på projektet"

På mötet meddelade ordförande Johan Johqvist och vice ordförande Evelina Hedberg att de avgår med omedelbar verkan med anledning av det beslut som togs.

– Jag tror inte på projektet längre, säger Johqvist.

Varför?

– Det är en ekonomi i gungning, ett behov av en snar intäkt om 1,3 till 1,4 miljoner, en spelartrupp i ett a-lag där ingen spelare kommer från Kungsbacka … jag tror det kan bli svårt att attrahera sponsorer, säger han och fortsätter:

– Och organisationen är oerhört anorektisk. Det har varit tre personer på ideell basis som kämpat dag och natt och jag har sagt det tidigare och nu igen att 10 till 15 personer behöver in och lägga 10 till 15 timmar i veckan. Det är vad som behövs.

Fyra ledamöter kvar i styrelsen

Kvar i styrelsen är fyra ledamöter. Ordinarie årsmöte hålls om en månad.

– Jag vet att två av de fyra inte kommer vara med nästa år, säger Johqvist.

Läget i a-laget är enligt Johan Johqvist fortfarande att man bara har en kontrakterad spelare och seriepremiären i Elitettan är bara månader bort.

– Jag tror att tränaren, tillika sportchefen, Per-Arne Lundqvist, kommer intensifiera arbetet med att få en trupp. Han borde förvänta sig någon form av styrelsebeslut att köra, säger Johqvist.

Vad tror du kommer hända med Kungsbacka DFF nu?

– För mig finns två scenarier. Kommer det in intäkter och resurser kan det gå bra. Kommer inte det in något av det kommer det inte gå bra. Både ekonomiskt och personellt är det oerhört svårt tror jag.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.