Finns det hopp om att rädda Kungsbacka DFF trots allt?
Finns det hopp om att rädda Kungsbacka DFF trots allt? Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON

Kungsbacka DFF får hjälp från privat sponsor

Den ekonomiskt ansatta damfotbollsklubben Kungsbacka DFF kommer få hjälp med likviditeten. Det är Gunnar Sivertsen, vd för Fraktpartner, som bidrar ur egen fika.
– Jag vill hjälpa till att vända något som drivits lite galet till att styra upp det, säger han.

ANNONS
|

Att Kungsbacka DFF befinner sig i kris både sportsligt och ekonomiskt är ingen hemlighet. Nu kliver en av de lokala fotbollsmecenaterna in och stöttar föreningen med egna pengar. Gunnar Sivertsen, vd för Fraktpartner, kommer hjälpa till att täcka skulderna.

– Det handlar om över en halv miljon kronor. Vi har pratat om att jag kommer portionera ut pengarna och sedan får vi se hur de används och om det finns en rimlighet i att fortsätta, säger Gunnar Sivertsson.

– Vi har liksom idrotten i stort problem med kassaflödet. Gunnar Sivertsen blir vårt huvudstöd ekonomiskt den närmsta tiden. Han lånar ut lite pengar i en månad tills vi får pengar från EFD. Han får titeln rådgivare. säger klubbens ordförande Johan Johqvist.

ANNONS

Gunnar Sivertsen har ett stort engagemang för damfotbollen i Kungsbacka och vill bidra positivt i den nuvarande krisen.

– Jag vill hjälpa till att vända någonting som drivits lite galet till att styra upp det. Vissa faktorer har pekat i rätt riktning på sista tiden och jag har goda förhoppningar om att vi kan lösa detta, säger han.

"Finns mycket positivt"

Även Johan Johqvist hoppas på en ljusning. Men mycket arbete återstår. Klubbens skuld pendlar i nuläget mellan 500 000 och 600 000 kronor.

–Vi gnetar på, det finns mycket positivt kring föreningen, säger Johan Johqvist.

Klarar ni elitlicensen?

–Det är för tidigt att svara på. Lägger vi oss ner och dör i dag gör vi inte det. Vår utmaning är kopplat till ett sent årsmöte, en ny styrelse och en anorektisk organisation. Vi är för få för vår verksamhet.

Från Gunnar Sivertsens håll handlar det mesta om att kunna återgälda medlemmarna i klubben och visa uppskattning för deras insatser. Han menar att det är väldigt viktigt för fotbollen att klubben överlever ekonomiskt.

– Det finns många i föreningen som är eldsjälar och som brinner för fotbollen. Jag tycker det är fint med människor som offrar så mycket för sitt kall, säger han.

ANNONS
ANNONS