Krogarna vill inte sända Sveriges matcher

Fotbolls-VM är i full gång och under den arla söndagsmorgonen spelar Sverige sin premiärmatch. Blågula fans i Göteborg letar efter ställen som vill visa matcherna, men hos krogarna är intresset svalt.

ANNONS
|

Det är inte på bästa sändningstid som Sverige spelar sina inledande VM-matcher. På grund av tidsskillnaden kommer Sveriges möta Sydafrika 07.00, Italien 09.00 och Argentina 09.00, svensk tid.

Större pubkedjor i Göteborg som O’Learys, Glenns och John Scotts kommer att sända matcher från VM i Australien och Nya Zeeland, men hittills har man inga planer på att visa Sveriges matcher, då de sänds utanför ordinarie öppettider.

När GP ringer runt till fler sportbarer i Göteborg är beskedet detsamma. De tror inte att intresset väger upp för kostnaderna, då krogarna inte får servera alkohol så pass tidigt.

Närmsta sportbar som har planerat att sända är O’Learys vid Landvetter, där man också har rätt att servera alkohol dygnet runt.

ANNONS

Kan tänka om

Inte heller hos de fristående pubarna i stan tror man det finns något större intresse för morgonvisningar. Att man dessutom inte kan sälja alkohol – och krogarna skulle stå tomma – timmarna mellan Sveriges match och ordinarie öppettider gör det ännu svårare.

Kville Biljard har inte planerat för att hålla öppet, men skulle man få in tillräckligt många bokningar så kan man tänka om.

– Köket är stängt och vi skulle inte ha möjlighet att servera alkohol. Men det är inga konstigheter att hålla öppet utanför ordinarie öppettider, det har vi haft förut, under till exempel biljard-SM, säger Tamara Verdi på restaurangansvarig på Kville Biljard.

”Vet att det finns intresse”

Carin Jacobsson tillhör supporterfalangen Soft Hooligans, som stödjer svenska dam-landslaget. Hon har varit på jakt efter ställen och offentliga platser att se matchen på storbildsskärm sedan juni.

Hon har hört av sig till en rad aktörer däribland Got event, hotell, teatrar, biografer och även ett par krogar. Hon tror att man underskattar hur många det är som vill se Sveriges matcher.

– Jag vet att det finns intresse. Vi är många som vill se matcherna trots att det är tidigt på morgonen, säger Carin Jacobsson.

Vilka ställen har ni varit i kontakt med?

ANNONS

– Jag har hittills varit i kontakt med ett tjugotal aktörer. Bland annat Got event, BK Häcken och Bio Roy. Vi har undersökt möjligheterna att sända på Trädgårn men fick inget svar, vi har fått nej från Pustervik och Teaterkällarn på Storan. Som det ser ut nu kanske vi kan se matcherna på ett hotell i Kviberg.

LÄS MER:Vändningen: Göteborgarna kan få VM på storbild

LÄS MER:Skam att Göteborg inte visar fotbolls-VM på storbild

LÄS MER:Här är 15 spännande talanger i Gothia cup

ANNONS