Kristoffer Peterson.
Kristoffer Peterson. Bild: JASPER RUHE

Kristoffer Peterson uppges vara på väg till Fortuna Düsseldorf

Kristoffer Peterson från Sävedalen har fått skralt med speltid i Swansea. Nu kan han vara på väg att byta klubb. SportExpressen uppger att Peterson slutförhandlar med Fortuna Düsseldorf.

ANNONS
|

Kristoffer Peterson föddes i Sävedalen, där han också tog sina första steg på en fotbollsplan för Sävedalens IF.

Det gick bra. Så pass bra att han värvades till Liverpools ungdomsakademi som 15-åring, trots intresse från IFK Göteborg och Örgryte IS. Peterson klättrade genom Liverpools ungdomsled, och gjorde två mål för A-laget under försäsongen 2014.

Efter det fick Peterson inte så många chanser, utan valde att fortsätta sin fotbollsresa till nederländska Utrecht. Efter en tid i Utrecht bytte han till seriekonkurrenten Heracles Almelo.

Där blev det succé. 2018 blev Peterson utsedd till septembers bästa spelare i den nederländska ligan. Peterson fick också A-landslagsdebutera under sin tid i klubben.

ANNONS

Nästa flyttlass gick till Swansea i engelska andraligan för att ersätta Daniel James, som gick till Manchester United. I klubben har det inte riktigt flugit för Peterson, som blev utlånad till Utrecht under förra vintern. Tillbaka i Swansea har han fortsatt haft svårt att ta en startplats.

Kan bli klar inom de närmsta dagarna

Nu kan Peterson flytta permanent – denna gång till Fortuna Düsseldorf i Tyskland, uppger SportExpressen.

Enligt uppgifter till tidningen slutförhandlar klubbarna om en övergång, och en affär kan bli klar inom de närmsta dagarna.

Düsseldorf åkte ur Bundesliga förra säsongen, och spelar nu i tyska andraligan. Laget, som tränas av förra Malmö FF-tränaren Uwe Rösler, har inlett årets säsong med en vinst och en förlust.

ANNONS