Körde över AIK inför ett kokande Ullevi

IFK Göteborg – tre. AIK – noll. Den blåvita krossen var kolossal.
– Vi gör en fantastisk match, säger Patrik Karlsson Lagemyr.

ANNONS
|

Solen sken. 15 311 hade tagit sig till Ullevi. IFK Göteborg och AIK skulle spela fotboll.

Magiskt, eller hur?

Det var hemmapubliken som skulle få le allra mest. De elva blåvita nere på planen inledde starkt och tog snabbt kommandot – och de skulle precis som mot Elfsborg och Helsingborg i tidigare hemmamatcher den här säsongen hålla hela vägen.

Mästarna hade inget att sätta emot. Slutsiffrorna skrevs till 3–0 och IFK Göteborg tog tredje raka hemmasegern på ett kokande Ullevi.

Patrik Karlsson Lagemyr gjorde ett mål och ett assist. Han var en av många som imponerade.

– Vi vinner hemma mot AIK, det är en bra match av oss.

ANNONS

Han funderar ett varv till.

– När jag tänker efter ... Vi gör en fantastisk match.

Det var klasskillnad från start till mål.

Den första halvleken var Blåvitts – och fick till slut krönas med ett 1–0-mål.

Matchminut 46: Frispark från hyfsat nära håll. Benjamin Nygren löpte i djupet och drog isär AIK-muren. Giorgi Kharaishvili utnyttjade luckan, drog till och placerade in bollen lågt vid den närmsta stolpen. Oscar Linnér hann inte dit.

Målet var Kharaishvilis första mål för säsongen. Pausvilan ljöd kort därefter. Med sig dit kunde Blåvitt haft mer än ett måls övertag. Men stolpen räddade AIK en gång på avslut från Kharaishvili och Robin Söder brände en jättechans.

LÄS MER:Spel på kvällens stormatch får Spelinspektionen att agera

Tredje raka segern på Ullevi

LÄS MER:Nya skadeproblem för Blåvitt – Söder utbytt

AIK var nära en 1–1-kvittering omgående i den andra halvleken när Heradi Rashidi testade en cykelspark. Giannis Anestis var dock på tårna och kunde rädda.

LÄS MER:"Vilket genombrott han är på väg att få"

Lagen växlade en del chanser därefter. IFK Göteborg allra bäst.

I den 66:e minuten kom 2–0. Giorgi Kharaishvili spelade fram till Patrik Karlsson Lagemyr. Mittfältaren tog emot och sköt. Oscar Linnér lyckades inte greppa bollen utan tappade in den över mållinjen.

Det kom ett 3–0-mål också. Patrik Karlsson Lagemyr frispelade inhoppande Sargon Abraham som rullade bollen förbi Oscar Linnér med knappa tio minuter kvar.

ANNONS

Krossen var fullbordad.

– Vi sprider självförtroende till varandra, då är det ganska lätt att spela fotboll, när alla gör allt för varandra, säger Patrik Karlsson Lagemyr som lyfte fram kollektivet.

"Han vinner varje duell"

– Vi har hittat ett bra sätt. Även om vi har unga spelare så har vi Sebastian Ohlsson som gör sin fösta säsong som högerback och gör det hur bra som helst. Vi har August Erlingmark som vinner varje duell. Jag säger till honom att han ska ge mig energi, det gör han, inte bara publiken utan August också.

LÄS MER:"En magisk kväll – fylld av kärlek och framtidstro"

Samtidigt som Karlsson Lagemyr menar att segern var ett styrkebesked så är han noga med att påpeka att det gäller att behålla fötterna på jorden.

– Både mot Helsingborg och Elfsborg, undantaget första 20 minuterna, visar vi att det är svårt att möta oss. Jag är inte jättechockad över att det har gått så bra.

Han tillägger:

– Så det har gått bra än så länge, men det är ny match på lördag. Det är fullt fokus på den nu.

Då väntar IK Sirius på Studenternas i Uppsala.

ANNONS