Kommentatorerna Glenn Strömberg och Chris Härenstam får inte komma in i England.
Kommentatorerna Glenn Strömberg och Chris Härenstam får inte komma in i England. Bild: JOEL MARKLUND

Kommentatorerna stoppas – får inte åka till England

Glenn Strömberg och Chris Härenstam skulle underhållit SVT:s tittare på plats i Wembley under semifinalen mellan England och Danmark.
Men de har stoppats från att resa dit, och tvingas göra jobbet på distans.
Förklaringen?
– Han(Glenn) hade för en vecka sedan suttit på samma flygplan som en person som var covid-positiv, säger Bobby Baksi, projektledare på SVT, till Sportexpressen.

ANNONS
|

Så sent som under tisdagen fick Glenn Strömberg veta att han inte kan åka till England utan att sitta i karantän. Detta trots att han är vaccinerad och har testat negativt samma dag som matchen ska spelas.

– Tanken var att de skulle vara på plats och kommentera, men då fick Glenn ett sms av NHS (National Health Service) i London. Han hade för en vecka sedan suttit på samma flygplan som en person som var covid-positiv. Då har de smittspårat och det skulle innebära att han skulle sitta i karantän i tio dagar när han kom till London, så då var det inte möjligt, säger Bobby Baksi, projektledare på SVT, till Sportexpressen.

ANNONS

Då karantänregeln inte kan förbises i England så betyder det att Strömberg tillsammans med Chris Härenstam kommenterar semifinalen från Stockholm istället.

– Det är inga konstigheter för honom att kommentera matchen, han mår bra. Det är lite olyckligt givetvis, men givet pandemiläget och hur det ser ut i världen är det inte konstigare än att de kommenterar hemma i stället, säger Baksi till Sportexpressen.

ANNONS