Kolbeinn Sigthorsson hjälte för Blåvitt – i Marek Hamsiks debut

Senaste fullträffen var mot Enskede under hösten 2019 och då i AIK-tröjan. Mot sina gamla lagkamrater slog Kolbeinn Sigthorsson, 31, till två gånger om efter löftet till Roland Nilsson.
– Han hade lovat mig två mål idag, säger IFK-tränaren.

ANNONS
|

Kevin Yakob startade i premiären mot Örebro.

Mot AIK satt han dock på bänken när Roland Nilsson istället valde Kolbeinn Sigthorsson från start. Den fysiske islänningen var minst sagt motiverad då motståndet var hans gamla lag, AIK.

Ett AIK där han hade en tuff tid och senaste målet var så länge sedan som hösten 2019.

LÄS MER:Marek Hamsik berättar om debuten i IFK Göteborg

Under matchsamlingen uppe på Kamratgården ett par timmar innan avspark i rivalmötet gick Roland Nilsson fram till honom.

– Han sa att jag skulle spela och bad mig om två mål. Han frågade efter två mål och jag sa ja, säger Kolbeinn Sigthorsson efter matchen.

ANNONS

LÄS MER:Överkörningen på Ullevi: "Match man aldrig glömmer"

Roland Nilsson satt och njöt efter matchen.

– Han hade lovat två mål och det är okej. Nu får han komma och äta frukost imorgon, säger han med ett leende.

För ja, det skulle bli två fullträffar för 31-åringen som visade vägen redan efter fyra minuter. Hosam Aiesh drev bollen och släppte den perfekt till Kolbeinn Sigthorsson som var iskall när chansen gavs.

LÄS MER:Blåvitt-basen Mats Engströms tuffa 2020 – förlorade sin lillebror

Lika kylig var han en stund senare när Simon Thern hittade rätt med framspelningen.

– Det är fantastiskt! Det är skönt att få göra två mål mot en tidigare klubb. Det känns extra skönt och det var viktigt för oss att starta på hemmaplan med en trepoängare direkt, säger han efter matchen.

Är du rädd att ”Rolle” ska be dig om två mål varje match nu?

– Haha! Jag vet inte inte ... det var roligt att han bad mig om det.

LÄS MER:Fem punkter från IFK Göteborgs allsvenska match mot AIK

Att faktiskt göra två mål mot sina gamla lagkamrater var något som betydde extra mycket för honom. För efter en tuff tid med skadebekymmer och en lång måltorka börjar han sakta komma igång igen.

Men toppformen är långt borta.

– Ja. Jag har varken spelat eller tränat så mycket och är ganska långt ifrån matchformen, säger han och fortsätter:

ANNONS

– Sen som anfallare så får du alltid en bra känsla av att göra mål. Nu var det lång tid, för lång tid som jag var utan och jag hoppas att målen nu ger mig lite extra självförtroende och att jag kan fortsätta att göra mål.

Pratade du med dina gamla lagkamrater efteråt?

– Ja, jag pratade med de flesta och de gillar inte mig nu ... men det är alltid respekt i slutändan.

Vad betyder det för er att vinna mot AIK?

– Mycket! Det är en av de största klubbarna i landet och ett rivalmöte. Det här kommer ge laget en stor boost och det kommer att hjälpa mig också. Det ger oss en bra känsla inför de kommande matcherna.

Mot Degerfors i nästa omgång lär det bli fortsatt spel från start för Kolbeinn Sigthorsson. För efter två mål kommer han inte att petas.

– Det är en forward med kvalité. Han har massor av rutin och har fått jobba för att ta sig tillbaka i form igen. Han är fysisk och van vid att hålla i bollen och ger oss ett annat alternativ, säger Roland Nilsson.

Så startade IFK Göteborg: 3-5-2

Giannis Anestis – Jesper Tolinsson, Mattias Bjärsmyr, Sebastian Eriksson – Hosam Aeish (Gustaf Norlin, 63), Alhassan Yusuf, August Erlingmark (Pontus Wernbloom, 85), Simon Thern (Marek Hamsik, 74) Alexander Jallow – Tobias Sana, Kolbeinn Sigthorsson (Kevin Yakob, 63).

ANNONS