KLART: Norge tillåter pyroteknik på läktaren

ANNONS
|

Det är inte bara i Sverige som diskussionen om pyroteknik på fotbollsläktarna är en het potatis. Också i grannlandet Norge har frågan varit ordentligt omdebatterad.Tidigare i år beslutade Oslos brand- och räddningssällskap sig för att stoppa all pyroteknik på fotbollsläktarna på flera håll i Norge. Men nu rivs beslutet upp. EnligtNorsk supporterallianse, NSA,har alla parter gemensamt hittat en lösning som gör att det återigen blir tillåtet att använda pyroteknik på läktarna.

"NSA har i samarbete med Christiania Fyrverkericompagnie i dag fått tillåtelse att ta in bengaler och rökpjäser i alla färger. All pyroteknik är avsedd för bruk på arenor och är INTE registrerade som nödbloss. Alla våra supportrar och deras klubbar kan nu vara helt säkra på att deras pyroarrangemang är hundra procent tillåtet", det skriver Norsk supporteralliansepå sin Facebooksida.

ANNONS

Den nya överenskommelsen innebär att NSA kommer att använda sig av specialanpassade bengaler i stället för de nödbloss som tidigare har varit flitigt förekommande på läktarna. Dessutom står det klart att alla supporterklubbar får möjligheten att kunna köpa de specialanpassade bengalerna via NSA.

I Sverige har inte reaktionerna låtit vänta på sig. På Twitter är det flera supportrar som hyllar beslutet.

ANNONS