Amir Al-Ammari.
Amir Al-Ammari. Bild: MATHILDA AHLBERG

Klart: IFK Göteborg köper Halmstads Amir Al-Ammari

Under torsdagen kunde GP rapportera att IFK Göteborg lagt ett bud på Halmstads BK:s succéspelare Amir Al-Ammari, 24. Under fredagen blev det officiellt – mittfältaren har skrivit kontrakt med klubben till 2024.

ANNONS
|

Sedan August Erlingmark lämnade klubben har det uppstått en lucka på mittfältet för klubben att täppa till. Nu har Blåvitt hittat vem som ska gå in i hans ställe.

Under gårdagen kom uppgifter på att Blåvitt lagt ett bud på Halmstads BK:s succéspelare Amir Al-Ammari, vilket GP var först med att rapportera. Uppgifter som senare bekräftades av spelaren själv.

– Jag pratade med Magnus (Haglund, manager i Halmstads BK, reds anm.) i morse och han sade att det hade kommit ett bud. Sedan kommer jag säkert att få reda på när eller om de kommer överens, men just nu vet jag inget mer, sade Al-Ammari till Hallandsposten.

ANNONS

Skriver flerårskontrakt

Under fredagen blev det också officiellt. Al-Ammari ansluter till IFK Göteborg och har skrivit kontrakt till 2024.

– Att ta steget till just IFK Göteborg känns fantastiskt. Jag stod på motsatt sida planen och fick själv uppleva hur det är att möta Blåvitt. Jag kommer till ett lag som spelar en energirik och framåtriktad fotboll. Jag tror att det kommer att passa mig väldigt bra, säger han till klubbens hemsida.

IFK Göteborgs sportchef Pontus Farnerud kommenterar värvningen:

– Hans bolltrygghet och fina vänsterfot ger oss intressanta alternativ. Med hans smartness både offensivt och defensivt tillför han mycket i planens båda riktningar, säger han.

24-årige Amir Al-Ammari bytte Jönköpings Södra IF mot Halmstads BK inför förra säsongen. Han hade två år kvar på sitt kontrakt med HBK.

ANNONS