KLART: Gustafson lämnar Häcken – klar för Torino

Häcken tappar en av sina bästa spelare. Samuel Gustafson läkarundersöktes och skrev på sitt kontrakt under tisdagen med italienska Torino, något som hans rådgivare bekräftar.

ANNONS
|

Samuel Gustafson lämnar Hisingen. Fotbollskanalen avslöjade i går att han var på Torinos radar och nu ska han ha lämnat Göteborg för Turin.

Uppgifter till GP gjorde gällande att han var på plats i Italien för läkarundersökning under tisdagen. Runt lunchtid var undersökningen avklarad och det personliga kontraktet påskrivet.

Tillsammans med tvillingbrodern Simon kom Samuel Gustafson till Häcken som ungdomsspelare från Fässberg. Bröderna tog snabbt en plats på gulsvarts mittfält och sedan Simon flyttade till Feyenoord förra sommaren har Samuel ryktats bort ett flertal gånger.

Gustafson har varit i fin form för Häcken under sommaren och stått för åtta poäng på nio matcher. Han var en av målskyttarna när Häcken slog Elfsborg i helgen.

ANNONS

Men nu blir det alltså inga fler allsvenska matcher - åtminstone på ett tag. Gustafson flyttar till Italien och kontraktet gäller över två år, med option på förlängning ytterligare två år.

ANNONS