Kim Källström om Arsenal-flytten och ryggskadan: "De chansade"

I samma veva som Kim Källström 2014 presenterades för Arsenal skadade han ryggen. Nu berättar han om flytten och om vad som hände på en "strand" i Abu Dhabi.
– Det här är så pinsamt, skriver han på Arsenals hemsida.

ANNONS
|

Inför deadline day 2014 befann sig Kim Källström på träningsläger med Spartak Moskva i Abu Dhabi.

Källströms agent ringde och sa att han kunde lånas ut till Arsenal under våren. Då gick det fort.

"Jag hoppade på ett plan strax efter midnatt utan att ens säga hej då till mina lagkamrater för de sov", skriver han på Arsenals hemsida.

Timmar innan transferfönstret stängde skrev han på för klubben.

Dagen efter kom beskedet: Källström hade drabbats av en ryggskada.

"Sa åt mig att komma oavsett"

I texten som publicerats på klubbens hemsida berättar han nu vad som egentligen hände:

”Många tror att de vet vad som hände med den här skadan men låt mig förklara ordentligt. Vi tränade på stranden – det här är så pinsamt – och det var ett riktigt träningspass, inte bara på skoj. Jag säger att det var en strand men det var mer som asfalt. Vi spelade en match där och jag landade dåligt på en liten sten. Jag slog i ryggen och hade lite ont", skriver han och fortsätter:

ANNONS

"Då var planen att åka tillbaka till Moskva dagen efter, så ingen läkare kollade eftersom det inte var så illa just då. Vi informerade Arsenal direkt om att jag hade problem med ryggen och att jag inte visste vad det var för något, men de sa åt mig att komma oavsett Det var de sista minuterna på transferfönstret så antingen fick de värva mig med en dålig rygg eller ingen alls eftersom det inte fanns någon tid kvar. Det var därför de chansade mig med och i slutändan gick det ganska bra”.

Med Kim Källström i laget vann Arsenal FA-cupen 2014.
Med Kim Källström i laget vann Arsenal FA-cupen 2014. Bild: LEE MILLS

Bidrog till elfte cuptiteln

Det blev alltså en flytt till London och tre Premier League-matcher (en från start och två inhopp) för Källström i Arsenal-tröjan. Största avtrycket under månaderna i England var dock att han sköt klubben till FA-cupfinal då han satte sin straff i straffläggningen mot Wigan i semifinalen. Arsenal vann sedan finalen och tog klubbens elfte cuptitel.

"Den straffen förändrade hela upplevelsen för mig. Jag kom hit skadad och spelade inte mycket. Det är som det är men när man sätter straffen har du i alla fall gjort något. Det var en viktig seger för klubben så det var stort för mig", skriver Källström.

ANNONS