Kim Hellberg berättar: Därför blev det ingenting med Blåvitt

IFK Göteborg hörde sig för om Kim Hellberg.
Nu avslöjar IFK Värnamo-tränaren varför han nobbade klubben.
– Jag kan inte vara en person som säger en sak men gör något annat, säger han till Expressen.

ANNONS
|

Sedan IFK Göteborg sparkade Mikael Stahre en knapp månad innan den allsvenska premiären har hans assisterande, William Lundin och Alexander Tengryd, lett laget.

Samtidigt är det ingen hemlighet att klubben letar efter en huvudtränare – åtminstone på sikt.

Ett av namnen som nämnts i sammanhanget är IFK Värnamos hyllade Kim Hellberg. I april avslöjade Expressen att IFK Göteborg hört sig för med honom – men av det hela blev det ingenting av.

Sedan dess har klubbens sportchef, Enes Ahmetovic, bekräftat för Värnamo-Nyheter att IFK Göteborg kom med ett konkret erbjudande – men Hellberg själv har varit förtegen.

ANNONS

Smickrad av Blåvitts intresse

Först nu, i en längre intervju med Expressen, bryter han tystnaden.

– Det var en jättefin sak. Man blir glad över att nämnas i de sammanhangen. Det är ett kvitto på att vi i Värnamo gör ett bra jobb. Den bilden bekräftas. Jag känner en stolthet över att sammankopplas med en så stor förening som IFK Göteborg. Det är en av Sveriges två mest framgångsrika föreningar över lång tid. Så klart roligt, men jag är en person som värderar hur jag är som människa väldigt högt och vad jag står samt säger till mina spelare, säger han och fortsätter:

– Jag vill helst inte lämna klubben under min kontraktstid. Jag värderar det högt och respekterar mitt kontrakt. Det är viktigt att jag står för det jag pratar om med mina spelare varje dag. Någonstans hamnade det i Värnamos händer (när Blåvitt ringde) och vad de vill göra. När Göteborg tog kontakt med Värnamo så sa Värnamo nej. Och det var beslutet vi körde efter. För mig är det viktigt att bygga en relation med mina spelare. Jag kan inte vara en person som säger en sak men gör något annat. Det är viktigt för mig. Jag sa till Värnamo att det ni beslutar som klubb, det kör vi på.

ANNONS

Om sin egen framtid säger han så här:

– Just nu ser jag mig bara här. Jag har fått bygga ett team här, fått ett fantastiskt bra förtroende och älskar att jobba med truppen. Just nu finns det inget annat jag tänker på än att göra så bra resultat som möjligt och fortsätta på resan vi påbörjat. Samtidigt vet jag hur tränaryrket fungerar. Jag har svårt att se att jag är kvar här i 30 år. Jag har drömmar om att vinna SM-guld. Allsvenskan är världens vackraste serie och jag har alltid stått den nära.

Värnamo besegrade Blåvitt i den allsvenska premiären och ligger nu nia i tabellen. IFK Göteborg hittas längst ned efter fyra raka förluster.

LÄS MER:Internt missnöje med Håkan Mild på Kamratgården

LÄS MER:Förklaringen – därför gör Marcus Berg inga mål längre

LÄS MER:IFK Göteborg är en förlust närmre nedflyttning till superettan

ANNONS