Kevin Ackermann bröt med Häcken i slutet av 2019 - nu är han klar för Örgryte.
Kevin Ackermann bröt med Häcken i slutet av 2019 - nu är han klar för Örgryte. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Kevin Ackermann klar för Örgryte IS

Kevin Ackermann är klar för Örgryte IS. Under fredagskvällen presenterades den förre Häcken-talangen på klubbens hemsida.
– Det är extremt kul att vara här, säger han på klubbens hemsida.

ANNONS
|

Kevin Ackermanns fotbollskarriär har haft flera skarpa svängar. Supertalangen spåddes en gyllene framtid och skulle säljas av Häcken till Italien och Fiorentina.

Men livet vändes upp och ned när läkarna upptäckte ett hjärtfel som så när tvingade honom sluta med fotbollen för gott.

LÄS MER:Ackermann om hjärtproblemen: "Tog ifrån mig mitt liv"

Men den nu 19-årige mittfältaren har kunnat komma tillbaka till sporten han älskar och under 2019 gjorde han comeback i Häcken.

Det blev dock ingen fortsättning på Hisingen och dagen innan julafton kom beskedet att kontraktet bröts.

– Det här är något som jag har tänkt på under en lång stund. Det är inget impulsivt beslut eller så utan jag var ju på väg att lämna för ett år sedan och sen blev ju målet att komma tillbaka och bli frisk igen och nu kom vi överens om det här, berättade han för GP.

ANNONS

LÄS MER:Ackermann bryter kontraktet med Häcken

Klar för Örgryte

Han behövde dock inte leta varken länge eller långt bort för att hitta sin nya klubb. Flyttlasset går nämligen bara över Götaälvbron och bort mot Öis-gården. Under fredagen presenterades han av Sällskapet.

– Det känns som att ÖIS är en bra klubb där jag kan vara med och konkurrera på riktigt. Men det är upp till mig att visa vad jag går på träningar. När jag får frågan om vad mina främsta kvalitéer är brukar jag oftast säga att jag arbetar jäkligt hårt, om inte hårdast och det är nog det som värdesätter högst men sedan har jag ju givetvis andra kvalitéer också som teknik och fysik. Det är extremt kul att vara här och jag hoppas att jag får vara kvar ett tag och får njuta tillsammans med publiken på Gamla Ullevi, säger han på klubbens hemsida.

ANNONS