Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Hanna Boubezari (här i Umeå IK) landslagsdebuterar trots begränsat med speltid i Kungsbacka i år. Bild: JOHAN LÖF

KDFF-spelaren landslagsdebuterar – för Algeriet

Kungsbackas mittfältaren Hanna Boubezari är uttagen till det algeriska landslaget. Kring månadsskiftet kommer hennes lag ställas mot Nigeria i ett dubbelmöte i det afrikanska OS-kvalet.
– Det kommer bli ett äventyr, säger hon.

Trots att hon fått sparsamt med speltid i Kungsbacka under säsongen har 20-åriga mittfältaren Hanna Boubezari blivit uttagen till ett a-landslag för första gången. Men det är inte Sverige det handlar om. Hon kommer representera Algeriet i det kommande OS-kvalet mot Nigeria.

– Det känns jättekul och det kommer bli ett äventyr, säger Hanna Boubezari.

Den första matchen spelas i den algeriska huvudstaden Alger den 28 augusti med retur i Nigeria 2 september. Hanna Boubezari är en av flera spelare som är bosatt i andra länder världen över men som flygs in för att spela för Algeriet.

– Jag vet bland annat att det är ett par från Kanada som kommer med, säger Hanna Boubezari.

Inte så bra koll på sitt landslag

I övrigt vet hon inte så mycket om sitt landslag.

– Jag pratade lite med min lagkamrat Josephine Chukwunonye som mött dem några gånger med Nigeria som berättade att det spelade ett ganska långt spel. Annars har jag bara pratat lite med förbundskaptenen och vet inte så mycket i övrigt om laget.

Matcherna mot Nigeria ingår i den andra kvalrundan av fem till OS. Algeriet kvalificerade sig dit genom att besegra Tchad med totalt 3–1 i den första.

I Kungsbacka fick, förutom Hanna Boubezari, även mittfältaren Linda Nyman en kallelse till landslaget när hennes Finland spelar EM-kval borta mot Albanien den 2 september.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.