Zlatan är redo för VM-kval.
Zlatan är redo för VM-kval. Bild: JOEL MARKLUND

Kaxiga svaret om åldern: ”Jag blir snyggare”

Zlatan är tillbaka i landslaget, 40 år gammal. Under måndagskvällen mötte han pressen inför det stundande VM-kvalet, och han var sig lik.
– Jag lär känna min kropp bättre för varje dag som går, den blir äldre, huvudet blir yngre och jag blir snyggare, svarade superstjärnan om sin ålder.

ANNONS
|

Sveriges nästa motståndare i VM-kvalet är Georgien på torsdag. Inför matchen är Sveriges främsta målskytt genom tiderna tillbaka, Zlatan Ibrahimovic. Under måndagskvällen mötte han pressen tillsammans med Dejan Kulusevski.

Det har inför Zlatans återkomst spekulerats i hur mycket 40-åringen klarar av att spela två gånger 90 minuter, då han tidigare har dragits med en skadeproblematik. Men Zlatan själv är redo för spel, om Janne vill.

– Jag är här för att jag är en i laget. Om Janne vill att jag ska spela båda så spelar jag båda, vill han att jag ska spela en så spelar jag en. Det handlar om vad Janne vill.

ANNONS

Men han medger att han måste ta hänsyn till den senaste tidens skador.

– Alla vill spela men jag måste hitta balans med speltiden med tanke på skadorna jag kommer ifrån. Kan jag hitta rätt balans ska jag nog kunna spela båda.

”Jag blir snyggare”

Zlatan är den främsta målskytten i landslaget genom tiderna och har en gedigen karriär bakom sig. Nyligen fyllde han 40 år, men än har han inte gett upp karriären. Åldern är inget han hymlar med, även om han är tydlig med att kroppen inte är vad den en gång har varit.

– Man lär sig något nytt varje dag. Jag lär känna min kropp bättre för varje dag som går, den blir äldre, huvudet blir yngre och jag blir snyggare. Så det är något nytt varje dag, säger han och fortsätter:

– Jag är 40 men demonstrerar att jag är 20, det är bra att du påminner om hur gammal jag är.

”Med mitt självförtroende ska det gå bra”

Senast Zlatan spelade landslaget var i mars mot Kosovo och Georgien. Han var tänkt att spela sommarens EM, men behövde ställa in på grund av skada.

– Det var jobbigt. Det var en av sakerna jag såg fram emot och längtade efter att få spela. Men jag var ärlig mot mig själv jag var inte hundra procent. Jag hade något som inte var okej i knät. Antingen går jag in hundra procent, eller inte.

ANNONS

Sverige möter Georgien på bortaplan på torsdag och Spanien i Sevilla på söndag. I potten ligger en biljett till fotbolls-VM i Qatar nästa år. Det är inspirerande för Zlatan.

– Det känns väldigt bra. Det är de här matcherna man vill spela, när mycket står på spel, säger han och tillägger:

– Det är bara den sista biten för att nå dit vi vill. Men med mitt självförtroende ska det gå bra.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS