IFK Göteborgs Gustav Svensson pratar med Domare Glenn Nyberg under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan IFK Göteborg och Djurgården.
IFK Göteborgs Gustav Svensson pratar med Domare Glenn Nyberg under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan IFK Göteborg och Djurgården. Bild: CARL SANDIN

Kaptenens känga mot domaren: ”Spelar mot tolv spelare”

Efter mindre än en halvtimme i den allsvenska premiären fick IFK Göteborgs Kolbeinn Thordarson sitt andra gula kort – och utvisades.
IFK Göteborg åkte samtidigt på en straff och gick in i halvtid med underläge 2-0.
– Det är klart det är jobbigt när man spelar mot tolv spelare, så är det, säger IFK:s lagkapten Gustav Svensson till Discovery i halvtid.

ANNONS
|

Det blev en tung första halvlek för IFK Göteborg mot Djurgården. De gick in halvtidsvila i ett 2-0 underläge och med en man mindre. Kolbeinn Thordarson fick redan efter 27 minuter syna sitt andra gula kort och visades ut.

I halvtidspausen riktade Blåvitts lagkapten Gustav Svensson en känga till domare Glenn Nyberg och hans team.

– Det är klart det är jobbigt när man spelar mot tolv spelare, så är det. Jag tycker det smäller på ordentligt första kvarten, 20 minuterna och vi har 3-0 i gula kort, säger han till Discovery.

Du tycker att ni blir förfördelade?

– Är det en hård match får man släppa den därefter. Men jag förstår att det är matchdelegater tittar på som sätter betyg på domare och allting. Det är tråkigt bara.

ANNONS

Enligt Discoverys expert Anders Andersson var dock utvisningen inget att snacka om.

– Jag är ledsen men det är ett klart gult kort. Det är ingenting att säga om. Han är helt snett på det, helt sen i situationen. Han har redan en varning men det spelar ingen roll. Det är ett klockrent gult kort. Det finns inget att säga, finns inga undanflykter, sa han om situationen.

Experterna riktar kritik mot spelaren

I studion fick Anders Andersson medhåll. Discoverys experter riktade i stället kritiken mot Kolbeinn Thordarson.

– Här ska inte kritiken komma mot domaren som gjorde helt rätt i det här läget. Det här är en helt fruktansvärd tackling att göra, egentligen oavsett. Bollen är redan iväg och så sparkar du ner honom, när du dessutom har en varning sedan innan, att göra det är att ha huvudet under armen, det är ett solklart rött kort, säger Pär Hansson.

Alexander Axén tar vid:

– De vill spela med energi, det är det som de har pratat mycket om. Komma ut med energi, det gjorde de hela förra året också. Första kvarten, de kör. Det är helt okej. Men du måste också ha hjärnan med dig. Den där tacklingen förstör hela eftermiddagen för IFK Göteborg. Du kan inte göra en sådan tackling.

ANNONS

Om Svensson:

– Han är besviken för att de inte får med sig någonting. Men om han ser de här situationerna kan han inte säga så.

Gustav Svensson drog även på sig en straff när han fick en boll på handen, vilket han medger.

– Absolut.

Den situationen är ingenting för dig?

– Det går så snabbt så jag vet inte. Den tar på mitt ben också och sen vet jag inte om den tar benet först och sen armen, säger Svensson.

IFK Göteborg förlorade matchen med 4-1.

LÄS MER:Här laddar de blåvita fansen upp – bilderna från marschen

LÄS MER:Mardrömspremiär för IFK Göteborg – rött kort och storförlust

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS