Känslosam hemkomst när 20 000 hyllade Island

Det isländska fotbollslandslaget fick ett varmt mottagande när de kom hem till Island. Uppe på scenen hyllades de av tusentals människor. Bland de största hyllningarna fick Lars Lagerbäck som tackade på ett känslosamt sätt. – Ni är fantastiska. Varje gång jag kommer hit känns det som att komma hem, säger Lagerbäck.

ANNONS
|

Islands enastående prestation i EM gav eko genom hela Europa. Allra stoltast över spelet som räckt till kvartsfinal i nationens första stora mästerskap någonsin var man naturligtvis på ön.

Dagen efter uttåget mot värdlandet återvände man till Island där man möttes av rejäla hyllningar från folket. Laget började med att åka en öppen buss som sakta gled mot centrala Reykjavik medan vägen kantades av människor.

Väl framme klev laget upp på scenen och fick ta emot folkets jubel. Bland de största hyllningarna fick svenske förbundskaptenen Lars Lagerbäck.

Enligt TT var över 20 000 supportrar på plats för att hylla sitt landslag.

ANNONS

Lagerbäck själv svarade med en känslosam hälsning till det isländska folket. Efter att ha fått mikrofonen av sin kollega Heimir Hallgrimsson vände han sig först till lagets.

–Vi har bra spelare men jag vill att de tar ett steg tillbaka och att staben tar ett steg fram för att visa att det är ett lagarbete där mångahar gjort ett stort arbete bakom kulisserna.Det är en rätt bra gupp av spelare ochav ledare, säger Lagerbäck.

Efter att ha hyllat laget vände sig Lagerbäck ut mot publiken.

– Ni är fantastiska. Varje gång man landar på Keflavik så säger man "Välkommen hem" och varje gång jag är här så känns det som att jag kommer hem. Tack så mycket.

Efter Lars Lagerbäcks tal svarade publiken med rungande applåder.

Under firandet passade också publiken på att köra en mäktig variant av"vulkanen" som islänningarna gjort sig kända för under mästerskapet.

ANNONS