"Känns ändå som att det blåser lite goa vindar"

Blåvitts förlust borta mot Kalmar var en av säsongens snöpligaste, men trots att det kan tyckas se mörkt ut tror assisterande tränare Torbjörn Nilsson att man är på rätt spår. – Det känns ändå som att det blåser lite goa vindar, säger han efter matchen.

ANNONS
|

Det har varit en känslomässig berg- och dalbana för IFK Göteborg den senaste tiden. Efter 4-1- seger hemma mot IFK Norrköping började nog de flesta blåvita supportrarna se en ljusning i en annars mörk säsong. Så även klubbens nye assisterande tränare Torbjörn Nilsson.

Men så kom kallduschen; ett sen baklängesmål på Guldfågeln Arena och IFK Göteborg fick åka hem utan en enda poäng.

– Vi har ju känt att vi varit på rätt väg, men vi hade väl lite otur kan man säga, säger han efter den snöpliga förlusten borta mot Kalmar FF.

Nilsson tror på bättre tider

Men enligt Torbjörn Nilsson finns det inga som helst anledningar att bryta ihop. Istället är han optimistisk och ser glaset som halvfullt.

ANNONS

– Man kan ju inte gå igenom en allsvensk serie utan förluster, det är naturligt. Jag försöker ju ha hand om anfallsspelet så gott det går och få dem att tänka i nya banor. Men det känns som klubben är på rätt väg, det känns ändå som att det blåser lite goa vindar. Trots förlusten.

Vad talar för att det här vänder?

– Vi tycker att det känns som att spelarna är med på den här resan och vi ska ju göra så bra som möjligt.

Huvudtränare Alf Westerberg håller med.

– Absolut! Jag tycker killarna och hela truppen har jobbat jättebra de senaste veckorna. Sen har vi kanske fått lite klen utdelning under några av matcherna.

ANNONS