Jörgen Lennartsson får sparken av Helsingborg

Efter en tuff start på allsvenskan agerar Helsingborgs IF genom att sparka tränaren Jörgen Lennartsson.
– Jag har förståelse för beslutet, säger han.

ANNONS
|

4–1-förlusten hemma mot Värnamo blev droppen för Helsingborg. Efter fem poäng på tio matcher sparka klubben tränaren Jörgen Lennartsson, 57.

– Jag har förståelse för beslutet, säger Lennartsson i ett pressmeddelande.

Lennartsson, som tidigare band annat tränat IFK Göteborg och BK Häcken, fortsätter:

– Jag har verkat i Helsingborgs IF i nästan 10 år i olika roller och klubben har en stor plats i mitt hjärta. Jag vill tacka alla inblandade personer för denna tid och önskar klubben all framgång i framtiden.

”Jörgen har varit en viktig pusselbit”

Lennartsson tog över Helsingborg efter degraderingen från allsvenskan 2020. Säsongen därpå förde han laget tillbaka till svensk fotbolls högsta serie.

ANNONS

– Resultaten har inte varit på den nivå som någon av oss önskat eller hoppats på men det är 20 omgångar kvar och gott om tid att kunna vända skutan. Jörgen har varit en viktig pusselbit under en tid då vi byggt om den sportsliga organisationen och kommer alltid bli ihågkommen för uppflyttningen till Allsvenskan efter kvalsegern mot Halmstads BK. Nu är det viktigt för oss att komma ihop, samla kraft och göra det vi kan under veckan för att på bästa möjliga sätt förbereda oss för att ta tre poäng mot AIK på söndag, säger sportchef Andreas Granqvist.

Klubben skriver att Álvaro Santos och Mattias Lindström kommer att dela på tränaransvaret under veckan som kommer och i matchen mot AIK.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS