Joona Toivio lämnar Häcken

Som GP tidigare rapporterar lämnar Joona Toivio Häcken, det skriver klubben på sin hemsida.

ANNONS
|

Det blev totalt fyra år på Hisingen för den finske landslagsbacken. Precis som GP tidigare rapporterat vänder Joona Tovio, efter denna säsongen, hem till andra sidan Östersjön och den nya klubbadressen blir HJK Helsingfors.

– Jag hade inte tänkt flytta hem till Finland än, men när budet från HJK kom så började tanken växa fram och det blev snabbt klart för oss i familjen att det lät som en bra idé. Helheten känns bra och det blir också en bra lösning för familjen. HJK är min moderklubb och dessutom den största i Finland, så det ska bli kul att få komma hem. Det blir faktiskt första gången jag spelar i den finska högstaligan, säger han på klubbens hemsida.

ANNONS

Joona Toivio kom till Häcken från polska ligan Termalica Nieciecza. Under sin tid i klubben har han varit en viktig kugge i försvaret - men också ett stundtals farligt offensivt vapen, vilket Norrköping fick erfara i oktober.

I skrivande stund har han spelat 125 matcher för Häcken och förra säsongen spelade han 90 minuter – samtliga matcher. Främsta höjdpunkten på Hisingen var cuptiteln 2019.

Sportchef Martin Ericsson tackar Toivio för tiden i Häcken.

– Vi har haft en fantastisk tid tillsammans och Joona har betytt otroligt mycket för BK Häcken de senaste säsongerna. Han har spelat nästan varenda match sedan han kom och varit en stabil framgångsfaktor. Det är en genuint bra människa som fungerat bra i gruppen hela tiden.

Han fortsätter:

– Det är kul att han får skriva ett långt avtal på hemmaplan med trygghet för både honom själv och familjen och skönt också att det blev klart i tid så han kan avsluta med fullt fokus här och ändå känna ett lugn för vad som komma skall. Vi har varit otroligt nöjda med hans tid här och är tacksamma för hans insatser. Vi önskar honom ett stort lycka till i HJK.

ANNONS