Discoverys kommentator Jon Persson.
Discoverys kommentator Jon Persson. Bild: PETER HOLGERSSON

Jon Perssons akrobatik imponerade på Hamsik

Inför matchen mellan Djurgården och IFK Göteborg stod ett gäng Blåvitt-spelare och trixade i grupp. Ett snett tillslag och bollen flög iväg mot Dplays kommentator Jon Persson – som slog till med en akrobatisk skorpionspark.
– Grabbarna slog ju bort bollen så jag fick lov att hämta den åt dem. Det var inte mer med det, säger Jon Persson till Sportexpressen.

ANNONS
|

Jon Persson har sedan han avslutade fotbollskarriären sadlat om till reporter och kommentator.

Strax innan avsparken i det allsvenska mötet mellan Djurgården och IFK Göteborg på Tele 2 Arena var han vid mittcirkeln för att intervjua spelare när en boll flög över huvudet på honom.

Den kostymklädde Persson reagerade och bjöd på en osannolik klackspark som blev till en perfekt passning tillbaka till de Blåvitt-spelare som stod i grupp bredvid.

Jon Persson ryckte på axlarna och såg obekymrad ut – men fick också respekt från planens största profil.

Marek Hamsik var en av de som noterade Jon Perssons atleteiska förmåga, pekade mot kameran för att säkerställa att sparken kom med, och gav sitt godkännande genom en fist-bump.

ANNONS

– Hamsik såg det, Hamsik såg det. ”Du var på bild”, sade Jens Fjällström och tolkade slovakens pekande mot kameran på sidlinjen.

44-åirge Persson fick dessutom ett par pikar av Irma Helin, även hon expertkommentator.

– Jag förväntade mig inget, jag är jätteförvånad över det, sade hon och fortsatte:

– Så där såg det inte ut när han lirade.

Men faktum är att den Stockholmsfödde kommentatorn nådde rätt så långt i sin fotbollskarriär.

Han var i slutet av 1990-talet med att föra Djurgården tillbaka till allsvenskan från division 1, och gick sedan vidare till Brommapojkarna där han på nio år noterades för över 200 matcher.

Dagen efter berättade Persson för Sportexpressen om sparken.

– Grabbarna slog ju bort bollen så jag fick lov att hämta den åt dem. Det var inte mer med det, säger Jon Persson.

Han talade också om interaktionen med Hamsik

– Jag vet faktiskt inte vad han sa men han skrattade mest gott tror jag, säger Persson.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS