John Alvbåge lämnar Blåvitt för spel på Cypern

John Alvbåge, 35, lämnar IFK Göteborg. Målvakten har presenterats av AC Omonia Nicosia från Cypern. – Klart jag kommer att sakna Blåvitt, säger han.

ANNONS
|

Sedan Pontus Dahlbergs genombrott under 2017 har det stått klart att John Alvbåge inte längre är nummer ett mellan IFK Göteborgs stolpar. Efter utlåningssejourer i Minnesota och Stabaek under fjolåret har 35-åringen varit tillbaka i träningen under Poya Asbaghis ledning de första veckorna i januari.

LÄS OCKSÅ: "Mittfältaren klar för IFK Göteborg"

På måndagens träning saknades han dock. Och senare under dagen bekräftade AC Omonia Nicosia från Cypern att de har värvat målvakten. Kontraktet är skrivet till sommaren 2019.

– Mina första intryck är mycket positiva, det är en professionell klubb, säger Alvbåge till klubbens hemsida.

ANNONS

Även IFK Göteborg har bekräftat övergången.

– Spännande. Det finns ett väldigt stort intresse för klubben och ligan. I en av landets mest anrika föreningar är min ambition att fortsätta att utvecklas som målvakt. Drömmen vore förstås att bidra till att laget tar sig till Uefa Europa League och att vi får möta Blåvitt sedan de vunnit cupen i vår, säger Alvbåge till Blåvitts hemsida.

Han tillägger:

– Klart jag kommer att sakna Blåvitt, men det här känns som en väldigt bra lösning.

IFK Göteborg har tidigare i vinter givit den egna produkten och målvakten Tom Amos A-lagskontrakt, vilket ytterligare ökat på konkurrensen om målvaktspositionerna.

ANNONS