Jimmy Thelin.
Jimmy Thelin. Bild: DANIEL STILLER

Jimmy Thelin om succésäsongen – gästar "Laul med vänner”

På söndag kan IF Elfsborg vinna SM-guld.
Managern Jimmy Thelin har gästat GP:s fotbollspodd ”Laul med vänner” för ett samtal om årets succésäsong och detaljerna i spelet han är mest nöjd med.
– Där tycker jag att vi har lyckats väldigt bra, säger Thelin.

ANNONS
|

Jimmy Thelin, 45, är en eller två matcher ifrån sitt första SM-guld som tränare. Något som i så fall skulle bli Elfsborgs sjunde genom tiderna. I sämsta fall blir föreningen tvåa i år.

Oavsett hur det slutar har Thelin och Elfsborg svarat för en imponerande säsong. När han gästar GP:s podd blir det ett samtal om hur han tycker att året fallit ut sedan hans senaste medverkan i ”Laul med vänner” (under försäsongen).

– Vi pratade om vårt presspel då. Det har vi fokuserat på och fått bra utdelning på. Vi har en väldigt bra trupp och en duktig stab som jobbar hårt med spelarna. Vi hittade en prioritering utifrån det där vi valde presspelet och kompaktheten i laget samt direktheten i spelet, säger Jimmy Thelin.

ANNONS

Mest iögonfallande är Elfsborgs förmåga att vinna boll, snabbt flytta boll till anfall och målchans. Lågt bollinnehav, många målchanser.

– Man kan inte vara bäst på allt som fotbollslag. Men i år har vi kommit till mycket lägen, förbättrat vårt inläggsspel och även förbättrat vårt presspel som kollektiv. Det tycker jag att vi har lyckats väldigt bra med, säger Jimmy Thelin i podden.

Sammantaget har förbättringarna lagt grunden till vad som snart kan vara ett guldbygge. Även om Thelin själv inte pratar i de termerna.

– Jag har lärt mig att fotboll är fotboll, och att bollen är rund. Vi fokuserar på nästa match, säger Jimmy Thelin och skrattar.

Det var en otrolig klyscha där?

– En riktigt vass klyscha (skratt). Jag fokuserar bara på Degerforsmatchen och att förbereda inför den.

Efter träningen signerade du en supporters tröja. Då frågade du honom om han var nervös. Är du nervös?

– Inte ännu. Jag brukar känna första kvarten i en match. Nervös är ett ord för det. Viss anspänningsnivå ett annat. Innan man vet hur matchen sätter sig. Har vi kommit in i matchen rätt? Har motståndarna överraskat oss på något sätt? Efter första kvarten brukar det släppa. Så ja, första kvarten – och sista minuterna som mot Blåvitt, säger Jimmy Thelin apropå uddamålssegern på Gamla Ullevi i senaste omgången.

ANNONS

I podden blir det ett samtal om utveckling, ledarskap, biobesök, favoritmusik, supportrar, agenter och om förbundskaptensuppdraget är något som lockar Jimmy Thelin.

Lyssna via länken högst upp i denna artikel.

LÄS MER:Rapport från Elfsborgs träning – två dagar inför rysaren mot Degerfors

ANNONS