Foto:Bildbyrån
Foto:Bildbyrån

Jimmy Thelin ny manager i Elfsborg

Efter intensiva förhandlingar står det klart: Jimmy Thelin, 39, blir ny manager i Elfsborg. – Det känns fantastiskt att få den stora äran, säger Thelin till Boråsklubbens webbsida.

ANNONS
|

Medan Jönköping spelar i Superettan nästa säsongså stannar tränaren kvar i allsvenskan.

Det har surrats en tid - menonsdagskvällen presenterades till slut Jimmy Thelin som ny manager för Elfsborg.

Han blir den som tillsammans med förre storspelaren och tidigare ungdomstränaren i klubben, Tobias Linderoth, ansvarar för A-truppen nästa säsong tillsammans medMiguel Beas.

Kontraktet är kritat på tre år.

– Det känns fantastiskt att få den stora äran att träna en så fin och anrik förening som IF Elfsborg. Jag är väldigt tacksam för att Elfsborg tror på mig, säger Thelin till Boråsklubbens webbsida.

Träffar truppen i Januari

Som högst ansvarig för truppen ersätter JimmyThelinMagnus Haglund som sparkades under höstsäsongen. Janne Mian som tog över tillfälligt blir ansvarig för U-truppen.

ANNONS

I januari möter den nya ledartrojkan A-truppen.

– När vi träffar spelarna för första gången i januari är det väldigt viktigt att vi lär känna dem och bygger starka band mellan oss i gruppen. När vi sen går ut som en enad grupp inför tävlingssäsongen ska våra fans känna att vi kommer göra allt för Elfsborg, driva det här framåt och bli bättre hela tiden. Jag tror att det är viktigt för oss i A–truppen att känna att det är inte vad Elfsborg kan göra för oss utan vad kan vi göra för Elfsborg,säger Jimmy Thelin till klubben.

ANNONS