Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jimmy Durmaz tal efter hoten och hatet

Jimmy Durmaz valde att uttala sig inför söndagens träning om de hot och hat han fått på sociala medier efter förlusten mot Tyskland. – Det är oacceptabelt, säger han.

Dagen efter den blytunga förlusten mot Tyskland där Toni Kroos frälste Tyskland på övertid var landslaget tillbaka på träningsanläggningen i Gelendzjik.

Dagen efter en match som mest handlat om Jimmy Durmaz som blev uthängd som en syndabock och fick utstå både hot, hat och rasistiska kommentarer på sina sociala medier.

LÄS MER: Durmaz kärleksbombas efter hatstormen

Något som fick Fotbollsförbundet att polisanmäla händelserna i samråd med Jimmy Durmaz.

LÄS MER: SvFF polisanmäler hoten mot Durmaz

"Med stolthet bär jag vår tröja"

I samband med träningen under söndagen tog Janne Andersson ordet och samlade hela den svenska truppen.

LÄS MER: "Det är fullständigt oacceptabelt – pinsamt för Sverige"

– Vi väljer att inleda på ett lite annat sätt än i normala fall. På några oacceptabla händelser efter gårdagsmatchen. Jimmy kommer göra ett uttalande. Alla i landslagsledningen, spelare och ledare står bakom detta till 100 procent. Ingen kommenterar mer efter uttalandet, då lägger vi fokus.

LÄS MER: Efter hatstormen: Jimmy Durmaz kärleksbombas

Jimmy Durmaz:

– Jag är fotbollsspelare på högsta nivå, att bli kritiserad är något vi lever med. Ingår i vårt jobb och tar alla dagar i veckan. Men att bli kallad, blattejävel, självmordsbombare, få hot mot min familj och barn är oacceptabelt.

– Jag är svensk och med stolthet bär jag vår tröja och flagga. Vill passa på att tacka alla fina och underbara människor som sprider glädje, det värmer oss alla, vi står ena och vi är Sverige, säger han med hela landslagstruppen bakom sig.

LÄS MER: Ministern stöttar Durmaz: Ett gift som bryter ner Sverige

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.