Jesper Karlströms mardröm i första tävlingsstarten

Det kan gå snabbt i fotboll. Jesper Karlström gjorde ett succéinhopp mot Tjeckien och belönades med en startplats i ödesmatchen mot Polen. Men matchen utvecklade sig till en riktig mardröm för 26-åringen. Han orsakade en straff, byttes ut och fick se VM-platsen gå förlorad.
– Tyvärr sånt som händer och sånt som är den del av fotbollen. Man får försöka ta sig igenom det, säger han till C more.

ANNONS
|

Det såg så bra ut för Sverige. De inledde andra halvlek med en bra målchans för Dejan Kulusevski. Men Wojciech Szczesny räddade.

Istället kunde Polen kontra och då hände det som inte fick hända för svensk del. Jesper Karlström klev in tufft bakifrån på Polens Grzegorz Krychowiak och domaren pekade på straffpunkten.

– Jag kan inte säga något annat än att det är straff. Karlströms vänsterben gick in mellan Krychowiaks ben, och Krychowiak var smart som klev in framför Karlström, som var för het i eget straffområde, säger TV4:s expert Hasse Backe.

Polens storstjärna Robert Lewandowski förvaltade straffen iskallt och gav sitt lag ledningen med 1–0.

ANNONS

Efter matchen ger Karlström sin syn på situationen:

– Bollen kommer in på straffområdeslinjen så jag springer mot den. Sen tror jag att han kommer in framför mig och jag uppfattar det lite sent och vi krokar väl ihop och båda ramlar. Min första känsla var att vi krokade ihop och båda ramlar, men det kanske var straff. Tyvärr sånt som händer och sånt som är den del av fotbollen. Man får försöka ta sig igenom det, säger han till C more.

Utbytt i andra halvlek

Jesper Karlström fick många hyllningar efter sitt inhopp mot Tjeckien, där mittfältaren var starkt bidragande till att Sverige vann med 1–0 efter förlängning.

Men matchen mot Polen blev inte alls lika lyckad och i 67:e minuten byttes Jesper Karlström ut mot Mattias Svanberg.

Sverige flyttade fram spelet och skapade flera chanser efter Polens ledningsmål. Men senare fortsatte den svenska mardrömmen. Marcus Danielsson fick en dålig touch i ett farligt läge och Piotr Zielenski kunde snappa upp bollen.

– I efterhand borde jag försökt rensa iväg den. Men det går snabbt och jag tog fel beslut. Jag skulle ta in bollen men hinner inte rensa iväg den på min andratouch. Han snor bollen, blir fri och gör mål. Givetvis tungt, det är det som avgör matchen, säger Danielson enligt Sportbladet.

ANNONS

Den polske mittfältaren sprang sig fri och placerade in 2–0 bakom Robin Olsen.

– Straffen var onödig och de får lite grepp om matchen. Sedan är andra målet ett individuellt misstag och helt plötsligt är det 0–2 och uppförsbacke. Fram till straffen tycker jag vi kontrollerar matchen helt och hållet, men vi måste göra mål på våra chanser, säger Sveriges förbundskapten Janne Andersson till C more efter matchen.

Sverige lyckades aldrig riktigt hämta sig efter 2–0-målet och de var inte ens nära att hämta upp underläget. Matchen slutade 2–0 och Sverige missar VM i Qatar.

LÄS MER:Enorma hatstormen mot landslagsspelarna

LÄS MER:Sverige missar VM efter förlust mot Polen

ANNONS