Jesper Blomqvist har hittat sin kärlek på ett annorlunda ställe, nämligen blocket.
Jesper Blomqvist har hittat sin kärlek på ett annorlunda ställe, nämligen blocket. Bild: MAXIM THORE

Jesper Blomqvist om nya kärleken – träffades genom Blocket

Jesper Blomqvist har efter en lång och framgångsrik fotbollskarriär sadlad om till restaurangägare. Det var också tack vare den nya sysslan som han träffade sin nya kärlek, Erica Jensen.
– Första gången vi träffades var via Blocket när jag köpte en tv-bänk av henne, säger Blomqvist till Sportexpressen.

ANNONS
|

Jesper Blomqvist värvades från Umeå FC till IFK Göteborg 1993 och blev under sina fyra säsonger i klubben svensk mästare lika många gånger.

Karriären fortsatte sedan i Italien och England, i bland annat Milan och Manchester United, och varade i närmare tjugo år innan den avslutades med en kort sejour i Hammarby.

Sedan dess har yttermittfältaren blivit ett välkänt ansikte i många svenska tv-rutor, då han medverkat i program som ”Mästarnas Mästare” och ”Let’s Dance”. Snart syns han också tillsammans med tidigare landslagskollegan Marcus Allbäck i den nya säsongen av spinoff-serien ”Hela kändis-Sverige bakar”.

Emellan tv-inspelningarna har Blomqvist också hittat en pizzeria på Lidingö som han driver sedan tre år tillbaka.

ANNONS

Det var också tack vare den som han träffade nya partnern Erica Jensen.

– Första gången vi träffades var via Blocket när jag köpte en tv-bänk av henne. Men det hände ingenting då för sex år sedan. Därefter stötte vi ihop vid ett flertal tillfällen på pizzerian, och till slut blev det så att vi tog en kaffe. På den vägen är det, säger han till Sportexpressen.

Blomqvist fortsatte med att berätta att det varit svårt att inleda ett nytt förhållande under pandemin, men att det nyblivna paret hann med en resa till fjällen i somras.

– Vi hänger ihop och allting är toppen. Hon är väldigt positiv och härlig att vara med. Det blir bra energi hela tiden, hon är aldrig rädd för att prova på nya saker.

I intervjun kommentera Blomqvist också en annan nyfunnen kärlek – den mellan Blåvitt och nyförvärvet Marek Hamsik.

– Som fotbollsälskare var min spontana reaktion ”wow, vad häftigt”. Att får se en så duktig spelare i allsvenskan är nog det coolaste serien varit med om. Jag tycker det är superspännande, säger Blomqvist till Sportexpressen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS