Jeffrey Aubynn lämnar Öis

Tränare Jeffrey Aubynn lämnar Öis med omedelbar verkan.
– Vi hade velat fortsätta resan med Jeffrey, säger ordförande Terje Johansson till GP.

ANNONS
|

Öis ligger sist i superettan med två matcher kvar av säsongen och redan i helgen kan den klassiska klubben åka ur serien och elitfotbollen.

Dagen innan matchen mot Västerås meddelar klubben att tränaren Jeffrey Aubynn lämnar sitt uppdrag med omedelbar verkan.

I ett mejl som gått ut till klubbens medlemmar skriver föreningen:

”Utfallet av årets säsong har inte blivit som någon Öis:are har önskat vilket nu lett till att Jeffrey säger upp sitt kontrakt. Xabier Ruiz Ocenda tillsammans med Sören Börjesson och Albin Sheqiri kommer leda herrlaget i de två avslutande seriematcherna och eventuellt kvalspel”.

Kort efter att informationen gått ut till medlemmarna kommunicerades nyheten på klubbens hemsida.

ANNONS

Enligt ordförande Terje Johansson meddelade Jeffrey Aubynn på onsdagseftermiddagen att han inte ville leda laget nästa säsong.

– Det är Jeffreys beslut. Han har sagt upp sig och då har vi valt att han inte fullföljer de sista matcherna, säger Johansson.

Varför valde ni det?

– Eftersom han inte vill jobba här 2024 känns det rimligt att Xabi leder laget de sista matcherna.

Det har varit en tränarkarusell i Öis de senaste åren. Förra året fick Dane Ivarsson och Johan Mattsson lämna sina uppdrag i klubben för att ersättas av Brynjar Gunnarsson. Islänningen fick i sin tur inte förnyat förtroende.

Ännu en tränare som lämnar Öis, hur tänker du kring det?

– Vi hade velat fortsätta resan med Jeffrey. Samtidigt är det bra att han säger till om han ser så på saken, säger Terje Johansson och syftar på att Aubynn själv ville lämna.

Gav han något skäl?

– Det får han återge själv.

– 2023 är ett misslyckande både sportsligt och organisatoriskt. Organisatoriskt jobbar vi på. Vi har stakat ut en väg som kommer att verkställas.

Under fredagsmorgonen fick spelartruppen beskedet om förändringarna i ledarstaben.

Aubynn tog över huvudansvaret för Öis herrlag inför säsongen. Han kom då från rollen som assisterande tränare för Malmö FF.

ANNONS

”När Jeffrey kom till klubben möttes han inte av en organisation som var redo för att bygga föreningen långsiktigt. När vi i den nya styrelsen blev valda i mars blev vi varse detta och styrelsen har sen dess gjort allt den kunnat för att stötta, förändra och göra de åtgärder som krävts för att få till en så bra organisation, så bra förutsättningar och ett så bra sportsligt resultat som möjligt. Med det nuläge vi nu har kan vi bara konstatera att 2023 är ett stort organisatoriskt och sportsligt misslyckande”, skriver Öis ordförande Terje Johansson i ett utskick till medlemmarna.

Jeffrey Aubynn uttalar sig

GP har sökt Jeffrey Aubynn utan framgång men han kommenterar själv sitt beslut i utskicket:

”Jag hade höga förhoppningar och stora ambitioner när jag tog mig an det här uppdraget inför säsongen 2023. Jag tar på mig ansvaret för de sportsliga resultaten, vilka tyvärr inte har varit tillräckligt bra den här säsongen. Uppdraget blev inte som jag förväntat mig, av olika anledningar. Jag har under hela året kommunicerat kring detta och förmedlat min oro. Tyvärr har vi inte lyckats komma upp i samma ambitionsnivå.”

Han fortsätter:

”Det har tagit mycket energi som kunnat förvaltats på ett bättre sätt. För att klubben ska kunna genomföra ett bra rekryteringsarbete, gällande ny tränare, så har jag meddelat klubben att jag inte ser mig själv i Öis 2024 och har med det sagt upp mitt kontrakt.”

ANNONS

Om inte Öis vinner mot Västerås på lördag kan laget rasa ur superettan redan i helgen, beroende på resultat i andra matcher. Vinner Öis mot redan allsvenskt klara VSK kommer allt avgöras i sista omgången nästa helg. I den sista omgången möter Öis Landskrona Bois.

LÄS MER:Xabier Ruiz de Ocenda vann La Liga – hamnade i Örgryte IS

LÄS MER:Allt kan avgöras – följ superhelgen på GP-sporten

LÄS MER:Jeffrey Aubynn om Öis tunga förlust – och utsatta läget

ANNONS