Jättedrama mot serieledaren – Öis förlorade efter sent mål

Öis gjorde tre mål borta mot serieledaren Landskrona.
Men det räckte inte.
Skåningarna avgjorde sent i ett jättedrama, och vann med 4–3.
– Vi gör en bra prestation, men det är klart att man känner besvikelse, säger tränaren Andreas Holmberg.

ANNONS
|

Andreas Holmberg suckar när GP pratar med honom någon halvtimme efter slutsignalen i Landskrona.

– Vi behöver vinna matcher, så det är klart att jag är besviken, inget snack om det. Samtidigt går det inte att komma ifrån att vi gör en bra prestation.

Öis fick dock sämsta tänkbara start. Efter bara fem minuter gjorde Landskronas Max Nilsson 1–0 efter att ha fått bollen mitt i straffområdet. Den 19-årige talangen placerade snyggt in bollen med vänstern i Hampus Gustafssons högra hörn.

Med tanke på var de båda lagen befinner sig i tabellen var det lätt att tro att det här skulle bli en enkel resa för skåningarna, men Öis kom tillbaka. Edi Sylisufaj fick bollen på offensiv planhalva och helt plötsligt fanns all yta i världen för kaptenen Daniel Paulson. Passningen kom, Paulson tog emot den och placerade snyggt in bollen. En närmast chockartad kvittering.

ANNONS

Abukar gav Öis ledningen

Och Öis fortsatte vara framgångsrika i kontringsspelet. Efter ett slarvigt Landskronabolltapp tog Aydarus Abukar bollen och transporterade den i 25 meter, fram till straffområdet. Han fintade vänster, gick höger och avslutade behärskat till 2–1.

Samme Abukar var dessutom nära att göra 3–1 på tilläggstid i första halvlek, men han sköt i stolpen. I stället kontrade Landskrona och Samuel Burakowsky tåfjuttade in kvitteringen. Oerhört snöpligt för Öis som fick gå till paus med 2–2 i stället för en tvåmålsledning.

Andra halvlek var bara sju minuter gammal när Landskrona tog ledningen igen. Skyttekungen Frederik Ihler dammade dit bollen efter tafatt försvarsspel av göteborgarna.

Missade jättelägen

Trots tappad ledning fortsatte Öis framåt. När Landskrona, ju längre matchen gick, backade hem tog Rödblått initiativet. Det bästa läget fick William Svensson som, efter lysande förarbete av Christoffer Styffe, fintade av Landskronas målvakt Amr Kaddoura men sköt mirakulöst nog i stolpen. Han skulle dock revanschera sig senare.

Även Edi Sylisufaj hade ett par lägen, bland annat en lobb från långt håll som gick precis utanför stolpen.

Kvittering hjälpte inte – släppte in ett till

Men så kom då kvitteringen, och visst var det William Svensson som tog revansch. 21-åringen stötte in bollen från nära håll efter en hörna. Välförtjänt, får man säga.

Problemet var att det inte var matchens sista mål.

ANNONS

Bara två minuter senare, i 83:e, nickade Max Nilsson in 4–3 till Landskrona från nära håll.

Tre Landskronaledningar blev för mycket för Öis. Den sista klarade de inte av att ta ikapp.

– Tre av målen kommer till när vi inte är organiserade i vårt försvarsspel. Vi vinner bollen och tappar den igen. När vi väl är organiserade är vi bra, men vi måste bli bättre på att försvara oss vid oförutsägbara situationer, säger Andreas Holmberg.

”Vi ser att vi kan vara ett bra fotbollslag”

Öis skapade betydligt fler chanser än de som renderade i mål. Det är inget som förvånar Holmberg.

– Nej, jag tycker att vi har visat upp en bra offensiv på slutet. Jag vet att Landskrona är ganska framåtlutade i sitt spel, vi ville straffa dem och det lyckades vi med. Tyvärr lyckades vi inte helt och hållet med den defensiva biten, suckar han och fortsätter:

– Det är jävligt mycket bättre att göra bra prestationer och förlora än att vara dåliga och förlora. Vi ser att vi kan vara ett bra fotbollslag. Men vi behöver göra det ännu bättre över 90 minuter.

Förlusten innebär att Öis är fast som nästjumbo i superettan.

– Nu ska vi göra en jävligt bra träningsvecka och en bra match på söndag mot Skövde, avslutar Holmberg.

ANNONS

Så startade Örgryte (3–4–3):

Hampus Gustafsson – Mikael Dyrestam, Christoffer Styffe, Abdoulaye Faye – Isak Dahlqvist, Charlie Vindehall, Anel Mujanic, Anton Andreasson – Daniel Paulson, Edi Sylisufaj, Aydarus Abukar

ANNONS