Jasse Tuominen ut på bår i cupderbyt

Jasse Tuominen lämnade mötet med Angered BK på bår – och i smärtor. Den första prognosen kring anfallarens högerknä är inte positiv.
– Vi misstänker att skadan är allvarlig, säger BK Häckens sjukgymnast Patrik Ghazarian.

ANNONS
|

Åtta minuter in i derbyt i Svenska cupen mellan Angered BK och BK Häcken sprang gästernas Jasse Tuominen in i straffområdet på en lyftning från Johan Hammar. Tuominen föll och tycktes landa olyckligt. Finländaren vred sig i smärta och det signalerades snart för byte.

En stund senare bars 24-årige Tuominen ut på bår med lindat högerknä och händerna för ansiktet. In i Tuominens ställe kom Alexander Söderlund.

– Det är en knäskada, det såg man på bilderna. MR är bokad så får vi se vad det rör sig om i dagarna, säger BK Häckens sjukgymnast Patrik Ghazarian.

Misstänker ni att det rör sig om en korsbandsskada?

ANNONS

– Det är dumt att säga något i förväg. Vi misstänker att skadan är allvarlig. Han hade för jävla ont och behövde kryckor härifrån.

Vad hände i situationen?

– Han uppfattade det själv som att han sträckte sig efter bollen, satte ner benet och samtidigt fick en spark när han kanske inte var i balans. Det var något vridmoment inblandat.

BKHäckens Jasse Tuominen får läkarvård.
BKHäckens Jasse Tuominen får läkarvård. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Det ska sägas att Jasse Tuominen har kämpat med en knäskada tidigare i karriären. Det handlade om korsbandet då – i just höger knä. Vill det sig illa kan historien alltså ha upprepat sig nu.

Lagkamraten Alexander Faltsetas efter matchen:

– Han försvann ganska snabbt härifrån tror jag, men det såg definitivt inte bra ut.

Matchen slutade 3–1 till Häcken.

LÄS MER:Se mötet mellan Angered BK och BK Häcken

ANNONS