Janne Andersson om öl-förbudet under VM i Qatar: ”Hade varit galen”

Ingen öl på VM-arenorna. Det får Janne Andersson att reagera starkt.
– Hade jag varit supporter så hade jag varit galen, säger förbundskaptenen till Sportbladet.

ANNONS
|

Med två dagar till VM-premiär i Qatar kom på fredagen beskedet att öl förbjuds på VM-arenorna.

"Efter diskussioner mellan myndigheter i arrangörslandet och Fifa har det beslutats att fokusera på alkoholfria drycker på Fifa Fan festival, andra supporterområden och officiella arenor", skriver Internationella fotbollsförbundet Fifa i ett uttalande.

Många länder i Mellanöstern har strikta regler när det gäller alkohol. Qatar, som är ett muslimskt land där samhället är konservativt, tillåter alkoholkonsumtion med ett särskilt tillstånd. Ett sådant kan bara ges till en utländsk medborgare som har uppehållstillstånd i landet, enligt Sveriges ambassad i Doha, det skriver TT.

Sverige är inte med i mästerskapet men förbundskapten Janne Andersson reagerar när han får höra om förbudet.

ANNONS

– Jag kan säga så här: hade jag varit supporter så hade jag varit galen. Det är klar man ska kunna ta en bira om man ska gå och se en fotbollsmatch, säger han till Sportbladet.

Kommer finnas alkoholfri öl

Han fortsätter:

– Jag tycker om öl, jag erkänner det. Men det är inte det viktigaste. Men det är klart om man ska gå och titta på ett VM-slutspel där du inte kan ta en öl – det är för mig helt obegripligt. Det visar väl bara vad hela den här Qatargrejen är för något. Det är något som det överhuvudtaget inte har varit innan. Det är något annat vi håller på med där nere nu.

På arenorna kommer det dock serveras alkoholfri öl.

Tidigare i veckan fattades beslut om att flytta öltälten till mindre synliga platser efter en förfrågan från kungafamiljen i Qatar. Nu är det alltså förbjudet på arenorna.

LÄS MER:Fifa bekräftar: Ölförsäljning stoppas på VM-arenor

LÄS MER:Nu ska Olof Lundh skapa dålig stämning i Qatar

LÄS MER:Sex snackisar inför fotbolls-VM i Qatar

ANNONS