Jakob Johansson under en  träning på Kamratgården tidigare i veckan.
Jakob Johansson under en träning på Kamratgården tidigare i veckan. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Jakob Johansson om Roland Nilsson: ”Han inger förtroende”

Roland Nilssons första träning som huvudansvarig är avklarad. Jakob Johansson har fått en klar bild av Blåvitts nya tränare.
– Det var framförallt en tydlighet, en rakhet i att alla ska veta vad man ska göra, säger Jakob Johansson.

ANNONS
|

Jakob Johansson vände inför säsongen hem till ett IFK Göteborg som hade vind i ryggen efter fjolårets positiva framsteg i allsvenskan.

Sedan dess har mycket hänt på Kamratgården och Poya Asbaghi har ersatts med Roland Nilsson.

Under lördagen höll Blåvitts nya huvudtränare sitt första riktiga träningspass med spelarna.

– Klart, väldigt mycket var inriktat matchen som väntar. Det är väldigt svårt att omorganisera alltihopa, det är väldigt tätt med matcher nu. Så det var mer en tydlighet i hur vi ska spela och det hoppas jag man får se imorgon (söndag). Framförallt en tydlighet och en rakhet i att alla ska veta vad man ska göra, säger Jakob Johansson

ANNONS

– Det är jättebra. Nu är det Rolle som är coach. Det är han som bestämmer. Det är någonstans vårt jobb som spelare att följa det. Det tycker jag vi har gjort helhjärtat än så länge.

Nilssons erfarenhet väger tungt

Jakob Johansson känner att Roland Nilssons erfarenhet är det IFK Göteborg behöver för att hamna på rätt köl igen.

– Det är en stadig röst som kommer in med mycket erfarenhet. Som vet vad som krävs. Det tror jag absolut är det vi behöver. Vi behöver tydlighet, rakhet och att alla vet vad som ska göras där ute på planen. Jag tycker man märker det på honom. Han inger förtroende. Det är lite den känslan jag fått under den här korta tiden.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS