Jönköpings Södra i stor kris – vädjar om pengar från supportrarna

Jönköpings Södra är i djup ekonomisk kris. Nu ber man supportrarna om pengar.
– Vi behöver hjälp, säger klubbens ordförande Mats Tidstrand till Jönköpingss-Posten.

ANNONS
|

Jönköpings Södra har hamnat tuff ekonomisk sits. Föreningen hade igår ett årsmöte som pågick i fyra timmar och den stora frågan var hur man ska ta sig ur krisen.

I föreningens årsredovisning visar man upp ett negativt resultat på hela sex miljoner, planen var att resultatet skulle vara noll. Det rapporterar Jönköpings-Posten.

Klubbens avgående ordförande Mats Tidstrand berättar att man under sensommaren ifjol insåg att man inte skulle nå sitt ekonomiska mål.

– September någon gång såg vi att vi hade svårt att nå ett positivt resultat. Konkret då försöker vi självklart göra det vi kunde påverka i en sådan situation, samtidigt hade vi sportsliga utmaningar och förmågan att spara i en markant form är ju extremt svårt när saker och ting är kopplade till lönekostnader. Inte minst när vi ska prestera på planen, säger han till tidningen.

ANNONS

”Vi behöver ta lite risker”

JP skriver att J-Södra ökade sina utgifter under sommaren genom att plocka in fler spelare. Mats Tidstrand berättar att man gjorde detta då klubben var illa ute i superettan och bedömningen var att en degradering hade varit värre än den sits man nu hamnat i.

– Skulle vi åkt ur vågar jag säga att vi tyvärr hade haft ännu större problem i vår förening än vi har idag. Det medför givetvis att vi behöver ta lite risker och behövde investera i spelartruppen, säger han.

Vädjar till fansen: ”Vi behöver hjälp”

Enligt Jönköpings-Posten har föreningen kortfristiga skulder på 7,5 miljoner kronor. Tidstrand berättar att man inte tänker försöka skriva av skulderna. Nu vädjar han till supportrarna att sluta upp och hjälpa klubben.

– Vi hade en fantastiskt uppslutning under pandemin när vi hade ”Södra till miljonen”. Det är definitivt en åtgärd vi behöver göra igen. Vi behöver hjälp. Både med arbetsinsatser och stöd som vi kommer fråga våra medlemmar vad gäller bidragssidan.

LÄS MER:Se matchen mellan Gais och Falkenberg

LÄS MER:Anmäl dig till GP:s livepodd – Laul med vänner

ANNONS