Iransk tv klippte bort kvinnlig domare 100 gånger

Iransk stats-tv klippte in drönarbilder över London över 100 gånger i sändningen från matchen mellan Tottenham och Manchester United i helgen. Anledningen? Man fick inte visa den kvinnliga domaren.

ANNONS
|

Söndagens Premier League-match mellan Tottenham och Manchester United visades i iransk stats-tv. De iranska tittarna fick dock inte se samma saker som tittare i andra länder, över 100 gånger klipptes drönarbilder över London i mitt i matchen.

Anledningen var att man i iransk tv inte fick visa den kvinnliga assisterande domaren Sian Massey-Ellis i bild, det skriver organisationen My Stealthy Freedom som jobbar för kvinnors rättigheter i Iran.

Förbud att visa kvinnor utan täckt hår

Enligt My Stealthy Freedom tillåter inte den iranska staten att det i stats-tv visas bilder på kvinnor med hår som inte är täckt och med bara knän.

ANNONS

Enligt organisationen skämtade de iranska kommentatorerna i slutet av matchen om bilderna från London och hoppades att tittarna njutit av dem. United vann matchen med 3-1.

Först 2019 tilläts kvinnor i Iran att gå på fotboll efter att det varit förbjudet sedan 1981. ”Ett väldigt positivt steg i rätt riktning”, skrev Fifa om beslutet enligt Sportbladet. Uppenbarligen finns det fler steg att ta.

ANNONS