Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: BILDBYRÅN
Bild: BILDBYRÅN

Ingen Tobias Hysén eller Robin Söder mot Djurgården

IFK Göteborg kommer få klara sig utan anfallsduon Tobias Hysén och Robin Söder när man, i morgon, gästar Djurgårdens IF.
– De är inte aktuella, säger Blåvitts fysioterapeut Calle Persson.

Båda anfallarna fanns med från start när IFK Göteborg tog emot Gif Sundsvall hemma på Gamla Ullevi i fredags.

Men under tisdagens träning, dagen innan mötet med Djurgården, saknades både Tobias Hysén och Robin Söder. Efter träningen kom beskedet att de båda missar morgondagens möte med Djurgården.

– De är inte aktuella inför matchen i morgon. Vi tar sikte på söndag (hemma mot Malmö FF), både för Tobbe och Robin, säger Blåvitts fysioterapeut Calle Persson.

Det ska dock inte handla om något allvarligare.

– Nej. Tobbe är överbelastad i sina knän och Robin har problem med sin fot, så vi får hålla dem från denna matchen och ta sats mot Malmö.

Skulle de kunna spela i morgon om det verkligen krävdes?

– Alltså status på dem ... De är inte tillräckligt bra för att prestera egentligen, men vi räknar med att de här dagarna ska ge oss den effekten vi behöver för att de ska kunna återhämta sig tillräckligt för att kunna prestera mot Malmö. Det är vad vi siktar på.

Inte heller Sebastian Ohlsson tränade under tisdagen.

– Han har en lite svullen fot så vi säkerhetsställde det i dag. Vi räknar med att han ska kunna vara med i morgon, men vi får följa det fram till matchstart.

Positivt för IFK Göteborg är att André Calisir närmar sig comeback efter sin lårskada.

– Han är i en stegringsfas, han börjar närma sig. Vi får se om han kan bli aktuell mot Malmö eller till den sista matchen (Örebro). Han ligger långt fram i rehabiliteringen. Han kör inte med laget, men fullt vid sidan, säger Calle Persson.

Fakta: IFK Göteborgs matchtrupp

Erik Dahlin, Tom Amos, Isac Hjertén, Marcus Degerlund, Kristopher Da Graca, Carl Starfelt, David Boo Wiklander, Emil Salomonsson, Victor Wernersson, Vajebah Sakor, Billy Nordström, Amin Affane, Fredrik Oldrup Jensen, August Erlingmark, Alhassan Yusuf, Patrik Karlsson Lagemyr, Giorgij Charaisjvili, Sargon Abraham, Benjamin Nygren, Sebastian Ohlsson

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.