Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: DENNIS YLIKANGAS
Bild: DENNIS YLIKANGAS

Ingen HD-rättegång för Dickson Etuhu

Den tidigare AIK-spelaren Dickson Etuhu dömdes i november i fjol för grovt givande av muta. Nu står det klart att den förre elitspelaren inte får prövningstillstånd i Högsta Domstolen – dit han överklagat hovrättens dom.

Våren 2017 briserade det som kom att bli svensk fotbolls hittills mest uppmärksammade matchfixningsskandal. AIK:s målvakt Kyriakos Stamatopoulos hade larmat sin klubbs ledning om att han blivit utsatt för ett mutförsök för att göra en sämre insats i mötet med IFK Göteborg.

Matchen sköts upp och en brottsutredning följde. I den misstänktes Dickson Etuhu, som nekat till anklagelserna, och en annan tidigare elitfotbollsspelare för att ha försökt muta Stamatopoulos i mötet med Blåvitt. Etuhu, som verkat som agent efter den egna aktiva karriären, fick rätt i tingsrätten. Men i november 2019 dömdes han till villkorlig dom och böter för grovt givande av muta.

LÄS MER: Dickson efter mutbrottet: "Han hatar mig, jag hatar honom"

– Mitt rykte är helt förstört. De har tagit allt ifrån mig som jag byggt upp under 20 år, sa Dickson Etuhu i en intervju med DN inför den första rättegången.

Nu meddelar Högsta Domstolen att Svea hovrätts dom står fast och att varken Dickson Etuhu eller den tidigare elitfotbollsspelarens får prövningstilstånd.

LÄS MER: Före detta AIK-spelaren träder fram: ”Skitsnack”

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.