Ingelsten tror på hårt duellspel mot Öster

Förlust senast mot Syrianska. Under söndagen gästar Gais tabelljumbon Öster – de två lag som har producerat minst mål i superettan.
– Varken vi eller Öster jublar över 13 mål på 17 matcher, säger Gais tränare Patrik Ingelsten.

ANNONS
|

1-0, 1-0, 0-1.

Två vinster och en förlust, så ser Gais senaste tre matcher ut.

Få mål insläppta – och få mål gjorda framåt.

När Gais gästar tabelljumbon Öster under söndagen är det seriens två mest målsnåla lag som gör upp om tre viktiga poäng.

– Det blir en match som kommer handla mycket om duellspel tror jag, det gäller att vi visar att vi är starkast både som individer och som lag, säger Gais tränare Patrik Ingelsten och fortsätter:

– Varken vi eller Öster jublar över 13 mål på 17 matcher, det är något man vill öka snittet på utan tvekan, samtidigt som det är svårt att bara vända det. Jag vet själv som gammal anfallare att det är svårt att bara vända det så där, men vi hoppas att genom hårt arbete att det ska vända. Alla vet om det och det är något vi tränar på. Vi har elva spelare plus bänkspelare som kan göra mål, det är anfallare, mittfältare och försvarare.

ANNONS

Sedan Ingelsten tog över huvudansvaret för Gais har poängskörden sett bättre ut – detta trots förlust hemma mot Syrianska senast. En match som slutade med tumultartade scener.

– Det där redde vi ut dagen efter, det blev så mycket känslor och man kan inte styra alla känslor. Det är tråkigt att det blev som det blev, men vi hade ett snack och redde ut det, säger Ingelsten och summerar vidare den senaste tiden:

– Vi vinner två av tre matcher förra veckan, vi samlar fler poäng än om vi hade spelat massa oavgjorda och det tar vi med oss. Det var en tung förlust senast med ett billigt mål som vi inte alls är nöjda med, samtidigt som vi har gått igenom det vi har gjort bra. Det är ett svårslaget Gais som kliver in i matcherna, det är skönt att känna en trygghet i defensiven som vi har jobbat hårt för.

13 mål gjorda framåt skulle för Gais del kanske innebära förstärkning på anfallssidan innan transferfönstret stänger den 11 augusti. Ett fönster som Ingelsten och Gais håller koll på.

– Vi kommer inte plocka in någon bara för att plocka in. Det måste vara någon som tillför oss, men vi har lite krokar ute. Vi får se var de landar.

ANNONS

Kikar ni extra på någon speciell position?

– Det finns vissa positioner som vi söker mer efter, men det är ganska tufft att komma åt spelare i det här fönstret. Får vi möjlighet med någon som passar så kanske vi agerar.

Utöver Emil Wahlström och Andreas Östling reser Gais till Växjö med fulltalig trupp.

ANNONS