Inga Italien-proffs till landslagssamlingar

Med anledning av den stora spridningen av coronaviruset i Italien har Svenska Fotbollförbundet fattat beslut om att inte ta ut några spelare från landet till kommande samlingar.

ANNONS
|

Förbundet hänvisar i en text på sin hemsida beslutet till "en samlad bedömning utifrån den information vi har tillgänglig". Man säger också att beslutet kan förändras beroende på hur utvecklingen i Italien fortsätter.

Bland spelarna som tills vidare inte är tillgängliga för uttagning återfinns herrlandslagets Dejan Kulusevski, Albin Ekdal, Mattias Svanberg och Robin Olsen. Bland damlandslagsspelare märks framförallt mittbacksveteranen Linda Sembrant, som inte heller fanns med i den senaste svenska truppen i Algarve cup av samma anledning.

LÄS MER:Idrotten i möte med regeringen idag – vill ha klara besked

Anledningen till att spelarna hemmahörandes i Italien inte tas ut är situationen i landet. Under tisdagen gick det svenska utrikesdepartementet ut med att man inte rekommenderar folk från att åka till Italien.

ANNONS

Uttagningsbegränsningen rör till en början herrlandslagets matcher mot Ryssland den 28 mars och Cypern den 31 mars. Även det svenska U21-landslaget spelar match den 31 mars, mot just Italien.

LÄS MER:Så påverkas de svenska proffsen av coronaviruset

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS